Головне

Колегу Суркіса будуть судити за корупцію

08.05.2008 14:00 179 0
Румунський національний департамент по боротьбі з корупцією завів кримінальну справу у відношенні чотирьох осіб підозрюваних у спробі купівлі матчу, повідомляє Gazeta Sporturilor. Серед них власник "Стяуа" Джиджи Бекалі, віце-президент клуба Тея Спонте, гравець "Університая Клуж" і ще одна людина, ім'я якої не розголошується.

У середу увечері під час перегляду матчу 34 туру чемпіонату Румунії "Універсітая Клуж" - ЧФР Клуж, п'ятеро представників Бекалі були затримані в одному з ресторанів міста Клуж-Напока. Із собою в них знаходилося близько € 1,7 млн, що, можливо, були призначені для гравців "Универсітатя Клуж" у випадку їхнього не програшу в останньому турі чемпіонату Румунії лідерові чемпіонату. У четвер ранком усі п'ятеро після допиту були відпущені. Сам патрон "Стяуа" заявив, що ці гроші були призначені для купівлі земельної ділянки в Клуж-Напоке.

"На якій підставі були затримані мої люди? У нас у країні, що вже заборонено купувати землю? Я що украв ці гроші? На якій підставі взагалі "намалювалися" ці інспектори департаменту по боротьбі з корупцією? Мої люди мали при собі більш € 1 млн. Чому інспекторів цікавить, що роблю я або мої люди по моєму дорученню з моїми грішми? Нехай сунуть свій ніс туди, де мова йде про украдене. Мої люди знали, що за ними стежать і знали як поводитися при зустрічі з представниками силових структур. І навіть якби інспектори хотіли б до чого причепитися, у них не було жодного приводу. Нехай знають, що я розумніше їх! І в них не вийде просто так через мене переступити", - заявив Бекалі.

Нагадаємо, що кілька днів назад перед останнім туром чемпіонату Румунії Бекалі пообіцяв € 3 млн за не програш "Університая Клуж" у матчі з ЧФР. У цьому випадку "Стяуа" вигравши свій матч ставала би чемпіоном. Але ЧФР виграв 1:0 і вперше у своїй історії завоював золоті медалі чемпіонату Румунії.

www.championat.ru

Коментарі ()