Головне

"Шахтар" – "Динамо": післяматчеві коментарі тренерів

08.05.2008 09:54 480 0
Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":

- Найбільш напружена гра в нинішньому футбольному році. Це, напевно, перше, що приходить на розум. Що, узагалі ж, природно: боролися кращі команди України і показали справжній футбольний спектакль. Хотілося б поздоровити нашого суперника з тим, як вони себе проявили на полі. Думаю, ми заслужили сьогоднішню перемогу. Мали перевагу протягом першого тайму й у підсумку забили гол. Після перерви завдяки наявній перевазі зуміли перебудуватися і грати на контратаках. Але вилучення Брандау поставило нас у скрутне положення. Я шкодую про ті моменти, що мали місце на футбольному полі: зрозуміло, що кожна команда не хотіла програвати. Напевно, це бажання десь було жорстко інтерпретоване суддею. Природно, ми виграли титул, але втратили чотирьох гравців на останні ігри чемпіонату: Гладкий, Брандау, Єзерський і, швидше за все, Кучер. Наша команда прагне до завоювання золотих медалей і зробить для цього все можливе. Але буде дуже непросто. Однак моральний стан команди на гарному рівні, і тому в нас є шанси.

- Містер Луческу, ваш колега Юрій Сьомін висловив припущення, що і перша, і друга червоні картки відносяться до числа необов'язкових. Як ви це прокоментуєте?

- Фоли були жорсткі. Але Корреа зміг повернутися в гру, а от Дуляй - ні. Думаю, що якоюсь мірою гравцям можна було давати жовті картки. І Гладкому дали зовсім не обов'язкову червону картку. На ньому був фол, Гладкий це показував, а йому пред'явили другу жовту картку... Тепер, природно, він пропустить гру чемпіонату. Можливо, згадали матч із "Таврією", коли здалося, що Гладкий зимітував падіння в штрафній... Не знаю... Не заслуговував він картки.

- Що з Кучером?

- Кучер травмовані. На сьогоднішню гру він вийшов відновленим не до кінця. Відіграв тайм, хотів вийти на другий, але сказав, що більше не може.

- Чи переріс Фернандіньо рівень чемпіонату України?

- Якщо судити по сьогоднішній грі, то він на рівні чемпіонату України. Я сподіваюся, що якість внутрішньої першості країни з кожним роком буде рости. "Дніпро" і "Металіст" поліпшили свою гру, зробили визначені висновки. Думаю, у наступному сезоні за чемпіонський титул будуть боротися не дві команди, а більше.

- Містер Луческу, з погляду вашої футбольної естетики, який гол вам сподобався більше?

- Мені сподобалися обидва голи! Вони привели нас до завоювання Кубка України.

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- Хочу поздоровити донецький "Шахтар" із заслуженою перемогою. Був справжній фінал, дуже напружений, з різними нюансами, передбачити які було складно. Чому ми програли? Робили дитячі і грубі помилки, тому і програли. Напевно, був не наш день. Коли гра пішла зменшеним складом, було багато моментів для того, щоб зрівняти рахунок, але не вдалося - це футбол.

- Юрій Павлович, після перерви ви зробили заміну, що дуже сильно перебудувала "Динамо". Це визнання того, що ви помилилися зі стартовим складом?

- Дитячу помилку зробив Маркович, але він досить стабільно грав на позиції правого захисника в останніх матчах. Але помилка була - програвали 0:1, потрібно було щось змінювати... Заміняти потрібно було не тільки його, але й Алієва: він явно випадав у першому таймі.

- Оцініть суддівство і скажіть, картки були по ділу?

- Матч був важким для суддівства. Футболісти діяли на грані фолу. Хоча, думаю, грубі моменти були не навмисними. Наприклад, Діакате не бачив Дуляя, він просто вибивав м'яч. Мені складно коментувати, суддя знаходився поруч. Гравці ні однієї, ні іншої команди не хотіли нанести один одному травми, але пішов жорсткий, жорстокий футбол. Це фінал Кубка.

- Ви дійсно вважаєте Марковича і Каддурі гравцями, що відповідають рівню "Динамо"? Чому Олейник і Дедечко, яких ви брали на збори і хвалили, не грають?

- У нас досить багато молодих гравців, задіяних у стартовому складі. Усе відразу поміняти і переробити - це неправильно. Потрібна визначена поступовість. Що стосується Олейника і Дедечка, вони грають за другу команду, ми за ними стежимо. На сьогоднішній момент вони не можуть грати в старті.

- А гравець збірної Романчук?

- З Романчуком така ж ситуація. Три місяці він був хворий і не проходив підготовчий етап підготовки.

- Чи винуватий Шовковський у другому голі?

- Вам видніше, а ми розберемося, хто винуватий. Зробимо висновки, але в себе усередині команди.

- Перед матчем ви дивилися на якість поля?

- Так, поле було гарне.

- Сьогодні більше проблем було в обороні або в атаці?

- Проблем більше було в реалізації створених епізодів. В обороні особливих пробілів не було, за винятком двох помилок.

ФК "Шахтар"

Коментарі ()