Головне

"Таврія" – "Дніпро": післяматчеві коментарі тренерів

05.05.2008 10:18 396 0
Олег Протасов, головний тренер "Дніпра":

- Ми добре знали стиль гри "Таврії", що використовує велику кількість довгих передач , навантажує оборону суперника. У гравців "Таврії" завжди прекрасна самовіддача. Ми до цього підготувалися, і я хотів би, насамперед, подякувати своїм захисникам і воротарю, що справилися з, можна сказати, трьома нападниками суперника і позбавили їх шансів у сьогоднішній грі. Звичайно, не можна віддати належне і всій команді, хлопці дуже старалися, хотіли виграти, і, за великим рахунком, ми, напевно, заслужено перемогли.

- Сьогодні завершилася ваша безвиграшна виїзна серія і безпрограшна домашня серія "Таврії". Як ви узагалі відноситеся до статистики?

- Я, скоріше, практик, ніж теоретик. Статистикою цікавлюся, але не надто переймаюся. Наша справа - грати, здобувати очки на полі.

- Була стимуляція вашої команди третьою стороною?

- Та вищо! А хто нас зараз повинний стимулювати?

- Той, хто вів 2:0 по ходу матчу...

- Ні. У всякому разі, мені про це нічого не відомо.

- Ваша команда сьогодні грала в оптимальному складі?

- Ми планували поставити в основний склад Льопу, але він приболів в останні годинни, і тому вийшов Феррейра. Як ви знаєте, з обойми випали Назаренко і Канкава, але сьогодні в нас є люди, що можуть замінити вибулих.

- Присутність наставника національної збірної України позначилося на грі обох команд?

- Останнім часом він дуже часто є присутнім на наших матчах, тому це не було для нас чимось новим. Гравці завжди повинні старатися й показати себе перед тренером збірної з найкращого боку.

Михайло Фоменко, головний тренер "Таврії":

- Не дуже приємно коментувати такі матчі, але я спробую. Сьогодні не було основного - виконання. Навіть у Любеновича, що подавав, напевно, 20 стандартів, усі передачі летіли не туди, куди треба. Або, допустимо, останній момент, коли Голайдо видряпав м'яч на місці лівого напівсереднього, але не віддав передачу Любеновичу, що стояв на самоті перед воротами. Хлопці дуже хотіли гідно зіграти, вирішити задачу - мабуть, це давило на них і позначилося, як на виконанні, так на тім, що ми пропустили безглуздий гол. Що ж, будемо готуватися до наступних ігор.

- У другому матчі поспіль у запасі виявилися гравці, що були травмовані. Наскільки вони вже готові до виступу в основному складі?

- Ці футболісти набирають форму в матчах дубля. Той же Ільницький учора відіграв тайм. Але функціональні можливості не дозволяють їм попадати в основний склад.

- Що ви такого сказали арбітрові, що він вилучив вас з лавки?

- Згадав незлим, тихим словом.

- Але все-таки, які конкретно у вас до нього були претензії?

- Я вам скажу про це сам на сам.

ФК "Дніпро"

Коментарі ()