Головне

Волосожар таки переїде до Росії?

25.03.2010 15:51 4786 0
Волосожар таки переїде до Росії?

Найкраща українська фігуристка Тетяна Волосожар, схоже, таки переїде до Росії. А її новим партнером стане Максим Траньков, який припинить кататися з Марією Мухортовою.

Така інформація посилено обговорюється в кулуарах чемпіонату світу з фігурного катання, що проходить у ці дні у Турині. Зокрема, цю інформацію поширили у своїх блогах відомі спортивні журналісти Артур Вернер та Олена Войцеховська.

"Нічого дивного в цьому немає: розмови на тему припинення спільних виступів Мухортової і Транькова відразу після чемпіонату світу ведуться в Туріні постійно... Правда, куди сильніше вони засмучують представників України. Як сказав учора на цей рахунок олімпійський чемпіон Альбервілля-1992 Віктор Петренко, з яким би фігуристом не почала кататися Тетяна Волосожар (а саме її пророкують у партнерки Транькову), зрозуміло, що виступати вона буде вже не за колишню країну", написала Войцеховська у своїй статті для "Спорт-Экспресс".

За її даними, обкатка нової пари почнеться одразу після чемпіонату, на якому Траньков посів 4-е місце зі своєю партнеркою Марією Мухортовою.

За словами Артура Вернера, буде два показових виступи у Петербурзі і Москві. Можливо, журналіст має на увазі шоу Євгена Плющенка, на яке була заявлена пара Волосожар-Морозов.

Морозов після Олімпіади завершив кар'єру. А його партнерці тепер шукають партнера. Фото АР 

Також Вернер натякнув, що Морозов може стати другим тренером пари Волосожар-Траньков. 

Цікаво, що в інтерв'ю виданню GZT.RU за 16 березня Траньков не сказав нічого конкретного про нову партнерку.

"Протягом останніх п'яти років, після того як я, Маша і Таня вийшли з юніорського віку, йдуть розмови про те, що було б непогано, якби Волосожар каталася з Траньковим. Але в принципі Маша зараз нічим не гірше Тані, а, може, у чомусь і краще. Нехай у неї якісь стрибкові елементи слабші, але в чомусь вона сильніше Тані. Я не можу сказати, що я хочу кататися з Волосожар. Це перше. По-друге, ніяких серйозних розмов з Танею у нас на цей рахунок не було", - заявив російський фігурист.

"Просто дуже багато людей хотіли б бачити нас разом. Я сумніваюся, що мені надійде зараз пропозиція кататися з Волосожар, тому що вона б уже надійшла. Пара Волосожар - Морозов закінчила свою кар'єру, і я чув від них, що Тетяна буде пробувати стати в пару з якимсь канадським фігуристом. Але якщо мені надійде від неї пропозиція, я її, природно, розгляну, але не можу однозначно відповісти, став би я змінювати партнерку чи ні. Крім того, тут дуже багато чого буде залежати від федерації. До кінця кар'єри, до Олімпіади в Сочі лише чотири роки, і змінювати на такий короткий термін партнерку ризиковано, - зізнався Траньков.

Водночас російський фігурист зізнався, що міг би краще розкритися з Волосожар, якби встав з нею в пару в 2005 році.

Волосожар сватали у партнерки Транькова останні 5 років. Але він виступав з Мухортовою. Фото Reuters

"Я тоді хотів цього і просив її про це. І для Маші це не секрет. У нас з Машею тоді були складні взаємини, і в 2006 році ми з нею взагалі розійшлися і не каталися кілька місяців. Кожний займався тоді своєю справою. А зараз говорити про те, що я потенційно сильніше Маші, не можна. Я вважаю, що я потенційно слабкіше. Тому якщо ми не будемо кататися після цього сезону, те це буде через мене", - заявив Траньков.

На жаль, отримати якусь офіційну інформацію від української федерації фігурного катання не вдалося. Телефон там у четвер не відповідає.

Кілька тижнів "Чемпіон" залишив запит Волосожар про її подальшу кар'єру на Facebook, але на повідомлення вона не відповіла.

Як відомо, перед чемпіонатом світу почесний президент федерації фігурного катання Юрій Павленко обіцяв зробити все, щоб Таня залишилася в Україні.   

Коментарі ()