Головне

Харлан - дворазова чемпіонка світу у жіночій шаблі

18.07.2014 20:24 1931 0
Харлан - дворазова чемпіонка світу у жіночій шаблі

Українська фехтувальниця Ольга Харлан підтвердила звання найсильнішої шаблістки планети, завоювавши золоту нагороду чемпіонату світу з фехтування 2014 року, який приймає столиця Татарстану - Казань.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної федерації фехтування України.

Без особливих проблем здолавши японку Мамі Ітон (15:9), кореянку Джису Юн (15:10), Аззу Бесбес з Тунісу (15:7) і росіянку Софію Вєлікую (15:9), Ольга пройшла до півфіналу, де її чекала ще одна росіянка Єкатєріна Дяченко.

Саме цю спортсменку Харлан перемогла у фіналі торішнього чемпіонату світу у Будапешті й у фіналі чемпіонату Європи 2014 року у Страсбурзі.

Втім, на відміну від Страсбурга, тепер перемога далася Ользі безсумнівно легше - жодного разу українка не дозволила своїй опонентці вирватися перед, і на хвилинну перерву суперниці йшли з рахунком 8:2 на користь Харлан, а завершився поєдинок з рахунком 15:7.

У фіналі Ользі протистояла дворазова олімпійська чемпіонка американка Маріель Загуніс.

Як інформує сайт НФФУ, це був найцікавіший і найбільш напружений поєдинок за весь день, адже суперниці були фактично рівні за силою.

За двобій лідер змінювався тричі, однак серйозно за справу Ольга взялася тільки тоді, коли на табло загорівся рахунок 11:11. Тут українці вдалося остаточно захопити ініціативу та більше не випускати її зі своїх рук, дозволивши собі помилитися лише раз.

Підсумок фінального бою - 15:12 на користь Харлан і перша медаль у скарбничці України на чемпіонаті світу-2014.

Паралельно з жіночими змаганнями за нагороди чемпіонату світу билися чоловіки-шаблісти. Тут титул найсильнішого спортсмена планети завоював росіянин Ніколай Ковальов, який у фіналі здобув перемогу над корейцем Бонгілом Гу (15:7).

Щодо українських спортсменів, то Дмитро Бойко та Євген Стаценко завершили боротьбу в 1/32 фіналу. Бойко програв італійцеві Альдо Монтано (6:15), а Стаценко поступився німцеві Максу Хартунг (5:15).

На щабель далі товаришів по команді вдалося просунутися Андрію Ягодці та Дмитру Пундикц. В 1/16 фіналу Ягодка поступився майбутньому володарю бронзової нагороди Алєксєю Якімєнку з Росії (12:15), а Пундик, як і Стаценко, не впорався з Хартунгом (14:15).

Чемпіонат світу-2014 з фехтування

Казань, Росія

Жіноча шабля

Фінал

Ольга Харлан (Україна) - Маріель Загуніс (США) - 15:12

Нагадаємо, інші українки зазнали поразок ще в 1/32 фіналу.

Коментарі ()