Головне

У Марселі заборонили продаж алкоголю біля стадіонів через сутички між фанами

12.06.2016 17:29 1079 0

Продаж алкоголю в Марселі поблизу від фан-зон та стадіонів заборонений.

Про це повідомив на прес-конференції поліцейський префект департаменту Буш-дю-Рон Лоран Нюньєз.

"У Марселі раніше існувала заборона влади міста на розпивання спиртного в громадських місцях. Мною заборонено продаж алкоголю поблизу від стадіонів і фан-зон", - сказав він.

Він висловив жаль, що власники кафе не стали слідували вказівкам замінити скляні стакани пластмасовими, що дозволило хуліганам кидати скляними предметами один в одного.

"Всього в суботу було затримано вісім осіб, раніше в п'ятницю ми затримали сім. Серед затриманих представники різних країн, зокрема британці, росіяни. Але точні дані я не можу вам повідомити, так як це є прерогативою прокурора республіки", - сказав Нюньєз.

Він додав, що ряд російських громадян, які за інформацією представляли певний ризик з точки зору їх поведінки, були блоковані поліцією після їх прибуття до Марселя, на міському вокзалі Маріньян.

Префект повідомив, що наразі стан 50-річного британця, важко постраждалого в бійці, "є стабільним".

"Всього постраждали 35 осіб, але в більшості це легкі трами. Більшій частині з них допомога була надана прямо на вулицях, їх не треба було доставляти в лікарню", - сказав префект.

Збірні Англії та Росії в суботу зіграли внічию (1:1) в матчі групового етапу чемпіонату Європи з футболу.

Обстановка навколо гри була напруженою - справа в фанатських сутичках, що почалися в Марселі ще в четвер і досягли кульмінації в суботу.

Поліція була змушена застосувати димові шашки, сльозогінний газ і водомет.

Також повідомлялося, що російському футбольному союзу (РФС) загрожує максимум солідний грошовий штраф за поведінку вболівальників під час матчу чемпіонату Європи між збірними Росії й Англії.

Коментарі ()