Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Німеччина: Чемпіони світу ідуть за "золотом" Європи

11.06.2016 10:30 3165 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Німеччина: Чемпіони світу ідуть за "золотом" Європи

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2016 року з футболу, який прийматиме Франція. У цьому матеріалі мова піде про фаворитів групи збірної України - збірну Німеччини.

Німеччина: прізвиська і форма

Німецьку збірну називають "бундестім" - прямий переклад слів "збірна Німеччини". Але точніше відображає суть цієї національної команди прізвисько "машина". Як говорив відомий футболіст Гарі Лінекер, футбол - це коли 22 людини бігають за одним м'ячем, а у підсумку однаково перемагають німці.

Домашній комплект форми німецької збірної на Євро-2016 буде виконаний у традиційному для цієї команди дизайні. Форма буде білого кольору з чорним коміром і чорними манжетами із тонкими смужками жовтого та червоного кольорів.

Гостьовий комплект форми збірної Німеччини буде виконаний в трьох темних кольорах: чорному, сірому та болотному.

 

Німеччина: історія виступів на чемпіонатах Європи

Збірна Німеччини - одна з найсильніших команда планети. В своїй історії вона всього одного разу не змогла пробитися до фінальної частини великого турніру - Чемпіонату Європи 1968 року.

Німецька команда чотири рази ставала чемпіонм світу у 1954, 1974, 1990 і 2014 роках. Крім того, на її рахунку три перемоги на чемпіонатах Європи - в 1972, 1980, 1996 роках.

Варто також додати, що німецька збірна також чотири рази грала у фіналах чемпіонатів світу, а в 1976, 1992 і 2008 роках завойовувала срібні медалі чемпіонатів Європи.

На світових першостях Бундестім жодного разу не опинялася за бортом плей-офф. А от на чемпіонатах Європи у неї був такий гіркий досвід в 1984, 2000 і 2004 роках.

Німеччина: історія матчів проти України

Збірна України загалом зіграла сім поєдинків проти німецької команди. Двічі суперники пересікались у відборі на чемпіонат світу, а остання гра була товариською на відкритті оновленого НСК Олімпійський.

У відборі на ЧС-1998 німці в першій грі виграли в України 2:0, а гостьовий матч завершився з нічийним рахунком 0:0. Вдруге жереб звів українців і німців у плей-офф за право зіграти на ЧС-2002. На своєму полі Україна змогла нав'язати супернику боротьбу і зіграти внічию - 1:1, проте на полі суперника команда Лобановського капітулювала - 1:4.

Ну і в останнє Україна і Німеччина пересікалися в Києві в 2011-м році в товариському матчі, який порадував українських уболівальників нічиєю з великою кількістю забитих м'ячів.

Німеччина: кваліфікація на Євро-2016

Збірна Німеччини вийшла на Євро-2016, вигравши групу D. Всього німці набрали у відборі 22 очки, на один пункт випередивши поляків, з якими жереб їх звів і у фінальній частині.

В десяти іграх кваліфікації команда виграла сім поєдинків, один раз зіграла внічию і два матчі програла - 0:2 Польщі і 0:1 - Ірландії.

Йоахім Льов. Світлина REUTERS

Німеччина: тренер

Збірну Німеччини очолює 56-річний Йоахім Льов. Свою тренерську діяльність цей фахівець розпочав у 1994-му році. За цей час встиг попрацювати з такими відомими командами, як Штуттгарт, Фенербахче, Карлсруе, Аданаспорт, Тіроль і Аустрія.

Якщо говорити про його клубні досягнення в якості головного тренера, то з Штуттгартом він виграв Кубок Німеччини, а також став фіналістом Кубка Кубків УЄФА в 1998 році. А на чолі Тіролі в 2002-му році виграв чемпіонат Австрії.

Льов у збірній з 2004 року. Спочатку він був асистентом Юргена Клінсмана на домашньому чемпіонаті світу, а з 2006 року "рулить" німцями особисто.

За цей час разом з командою він виграв "золото" ЧС-2014, "срібло" ЧЄ-2008, а також бронзові нагороди ЧЄ-2012 і ЧМ-2010.

Німеччина: голкіпери

З воротарською позицією у збірної Німеччини все зрозуміло. Основний голкіпер - 30-річний Манель Нойер з Баварії, на рахунку якого вже 65 поєдинків у складі національної команди.

Крім того, існує велика ймовірність, що за відсутності на полі Бастіана Швайнштайгера, Нойер також буде виконувати функції капітана команди.

Запасними воротарями команди на Євро-2016 будуть 24-річні Бернд Лено з Байєра і Марк-Андре тер Стеген, який виступає у складі Барселони. Обидва голкіпери достойні зайняти місце у воротах Бундестіму, проте конкурувати з Нойером їм ще зарано.

Мануель Нойер. Світлина REUTERS

Німеччина: захисники

Захист - найбільш проблемна ланка збірної Німеччини. Як відомо, тут команда буквально напередодні старту турніру втратила Андре Рюдігера, якого замінив молодий Та, котрий лише в березні дебютував у складі головної команди країни.

Він, а також 22-річний Емре Джан, або ж 26-річний Себастьян Руді із Хоффенхайма і будуть грати на правому флазні оборони. Що стосується лівого флангу, то тут швидше за все ставка буде робитися на Йонаса Хектора із Кельну (26 років).

В центрі захисту тренерський штаб у відборі випускав Жерома Боатенга (27 років, Баварія) і Маттса Хуммельса (27 років, Баварія). Але враховуючи ушкодження останнього, то Льов заявляв, що в якості центральних захисників проти України можуть зіграти Шкодран Мустафі (24 роки, Валенсія) та Бенедикт Хеведес (28 років, Шальке).

Німеччина: півзахисники

В опорній зоні у німців також є втрата - Ілкай Гюндоган, який травмував колінну чашечку. Тому на цій позиції тренерський штаб, скоріш за все, випустить досвідченого Бастіана Швайнштайгер (Манчестер Юнайтед, 31 рік) і представника мадридського Реала Тоні Крооса (26 років). Також тут не варто забувати про 29-річного Самі Хедіру з Ювентуса, який може підсилити опорну зону з лави запасних.

Томас Мюллер (26 років, Баварія) у Льова досить часто грає на правому фланзі півзахисту. А от на лівому через травму Марко Ройса з'являються чимало варіантів: тут може зіграти і 25-річний Андре Шюррле із Вольфсбурга, і його 22-річний одноклубник Юліан Дракслер, а також молодий Лерой Сане (Шальке).

У виборі плеймейкерів у Йоахіма Льова також є вибір - півзахисник Арсенала Месут Озіл (27 років), який провів непоганий сезон в Англії. Або ж Маріо Гьотце із Баварії (24 роки), який у своєму клубі поки статусу "основного" не отримав.

Світлина REUTERS

Німеччина: нападники

Позицію центрфорварда у збірній Німеччини Льов найчастіше довіряють 30-річному Маріо Гомесу з Бешикташа. Крім того, тут також може зіграти 31-річний футболіст Галатасарая Лукас Подольськи, який провів свій не найкращий сезон, проте Льов заявив, що цей гравець залишається важливим для його команди.

Німеччина: ставки букмекерів

Німеччина - один з фаворитів букмекерських контор на "золоті" медалі Євро-2016. Ставки на такий результат приймаються з коефіцієнтом 5.00. Більше шансів виграти турнір аналітики віддають лише господарям змагання - французам.

Також букмекери практично не сумніваютьс в тому, що Німеччина виграє свою групу - коефіцієнт 1.33. Ну а на те, що німці проб'ються в раунд плей-офф виставлений смішний коефіцієнт 1.02.

Чемпіон згоден з аналітиками в тому, що збірна Німеччини виграє групу і вийде в плей-офф. Проте, прогноз на підсумкову перемогу команди Льова у турнірі викликає сумніви з урахуванням кадрової ситуації в Бундестім, а також її результатів у отсанніх товариських матчах.

Коментарі ()