Головне

Євро-2016. Плей-офф. Словенія - Україна 1:1. Як довго ми цього чекали!

17.11.2015 23:59 1889 0
Євро-2016. Плей-офф. Словенія - Україна 1:1. Як довго ми цього чекали!

Збірна України таки з шостої спроби, але нарешті подолала прокляття раунду плей-офф. Ми всі прекрасно пам'ятали, коли два роки тому наша збірна також брала участь у стикових поєдинках - тоді подібне сталося вп'яте в історії команди (відбір на ЧС-2014) Вдома, на Олімпійському, був проведений, певно, найкращий матч команди під керівництвом Фоменка: французи здригнулися і пали з рахунком 2:0. Однак на виїзді наша команда просто розпалася та програла у підсумку з рахунком 0:3. Прикру традицію українська збіра повинна була, забов'язана була перервати у відборі на Євро-2016. І це нарешті сталося!

Наставник словенської збірної Сречко Катанец пообіцяв, що у матчі-відповіді (після поразки 0:2) його збірну не впізнають, і, не прогадав, принаймні у першому таймі дійсно скаладалося враження, що наша команда вийшла грати на "нулі", грати за рахунком. Матч розпочався на емоціях, але це не дивно, адже кону стояв вихід у фінальну частину чемпіонату Європи. Вже до 5-ї хвилини обидві команди обмінялия картками. На першій хвилині матчу "гірчичник" отримав Цесар, а через три хвилини жовту у свій пасив записав Коноплянка.

Команди особливо не виблискували моментами, однак на 11-й хвилині наша команда пропустила гол: після порушення правил стандарт виконав Бірса, у карному за м'яч зачепився Новакович, удар якого П'ятов парируав, а от з добиванням Цесара, на жаль, голкіпер донецького Шахтаря та збірної України вже не впорався. Після голу господарі поля не на жарт завелися, притиснувши нашу збірну до власної половини поля. На 23-й хвилині володіння м'чем було на користь словенців 60 на 40%, втім, і моментів гострих вони не створили.

Збірна України також намагалася відповідати, бодай на контратаках, втім удари наших гравців йшли то у захисників, то на трибуни (згадати тільки удар Коноплянки). За три хвилини господарі поля могли забити другий гол, на щастя, виручив Андрій П'ятов: Селезньов намагався обіграти суперника біля лінії власної штрафної площі, але помилився - П'ятов удар Печніка парирував. У кінцівці першого тайму словенці просто затисли українців у власного карному. Втім, ніяких дивідендів це їм не принесло - команди пішли на перерву за рахунку 1:0.

У перерві обидва тренери обійшлися без замін. На старті другого тайму господарі грубо сфолили проти Ярмоленка, а потім і проти Федецького, однак Чакир обійшовся без жовтих карток. . На 49-й хвилині наша команда організувала хорошу контратаку, яка закінчилася ударом Коноплянки, однак Ханданович парирував удар Євгена. Ще через дві хвилини після розіграшу кутового непогано пробивав Федецький - цього разу на заваді стали захисники.

Після цього пішла чергова серія замін. Фоменко замість Сидорчука випустив Гармаша, також дві заміни зробив Катанец. До 70-ї хвилини команди вели боротьбу за центр поля, а на 71-й мав чудову нагоду зрівряти рахунок Шевчук: В'ячеслав поборовся за м'яч та виграв підбирання після стандарту, пробивши низом, однак знову дива майстерності продемонстрував Ханданович. Ще через дві хвилин міг забити Ракицький, однак його постріл шведою фактично з лінії карного пройшов над поперечкою.

Словенці з відповіддю не забарилися. На 75-й хвилині вже свій клас показав Андрій П'ятов, який парирував удар Цесара після подачі з кутового! Голкіпер нашої команди просто з-під стійки парирував постріл капітата словенської збірної на кутовий!  Кульмінація матчу пішла на останні 10 хвилин. На 80-й хвилині поєдинку матч був припинений через закидання у карний нашої команди фаєрів, викинутих на поле словенськими фанами. Втім, гра доволі швидко поновилася.

Ссловенці намагалися додати попереду, однак захисит України стояв стіною. Згодом господарі почали нервувати, а вже у доданий час не витримали нерви у Бречко. Друга жовта - і словенці залишилися у меншості. Скориставшись перевагою, українці таки зловили на контратаці суперника і забили такий важливий гол. Вихід 3 в 1 завершився пасом від Кравця на Ярмоленка, який без проблем забив "шкіряного" вже у порожні ворота суперника. У підсумку нічия 1:1, якої нам вистачило для проходу у фінальну частину чемпіонату Європи-2016.

Коментарі ()