Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Македонія 1:0. Три очки П`ятова у Львові

12.10.2014 21:09 1091 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Македонія 1:0. Три очки П`ятова у Львові

Збірна України отримала свою десяту перемогу у Львові. У 3 турі відбору до Євро-2016 синьо-жовті з рахунком 1:0 здолали збірну Македонії на Арені-Львів, видавши інфарктну кінцівку і зуміли отримати важливі три очки. Футбол у Львові - це завжди традиційно заповнений стадіон, гімн України на повні груди і порушення порядку, що знову зможе принести дискваліфікацію стадіону...

Увесь матч уболівальники на Арені-Львів пдітримували збірну України і співали пісень, а вже ближче до 90-ї хвилини під щити, що біля воріт збірної Македонії прилетіла велика петарда. Вибух злякав і воротаря македонців і резервного арбітра, що перебував поруч. У результаті гра була зупинена на хвилин п`ять. Тепер мінімум на Федерацію футболу України очікує штраф і максимум чергова дискваліфікація стадіону Арена-Львів. Нагадаємо, що у відборі до ЧС-2018 у Львові збірна України не гратиме через дискваліфікацію стадіон.

Сам же матч вийшов неоднозначним і знову з нервовою кінцівкою. Стартовий склад українців нічим не здивував. Консерватизм Михайла Фоменка усім відомий, як і не бажання експерпементувати та ризикувати. У складі відбулася лише одна зміна, коли замість Едмара вийшов у стартовому складі Сидорчук. По ходу гри напрошувався вихід ще одного форварда і заміна на Будківського гру українців не посилила. А в запасі нападників у Фоменка вже не було. Наставник українців вперто не викликає у головну команду ні Кравця, ні Гладкого.

Українці в перші 45-хвилин мали територіальну перевагу, створювали моменти, але не забивали. Лише одного разу в площину воріт влучив зі стандарту Конополянка. Всі інші удари Євгенія були повз рамку воріт. Те ж саме стосується і Ярмоленка. А ось в македонців після стартових 30 хвилин гри виникли кілька моментів. Спочатку П`ятов відбив з кількох метрів удар Яховича і врятував збірну України від вірного голу. Ближче до 40 хвилини П`ятов відбиває удар з під поперечки воріт Ібраімі.

Але забили українці ще в першому таймі. Коноплянка пробіг лівим флангом і прострілив у карний майданчик, де м`яч відскакує від Ярмоленка до Сидорчука, котрий з 10 метрів пробиває у кут воріт - 1:0.

Початок другого тайму міг стати кінцем для збірної Македонії. У штрафній македонців гарно падає Зозуля і суддя вказує на 11 метрів. А ось з пенальті аж ніяк не гарно пробив Ярмоленко, влучивши в поперечку воріт. Після цього стало зрозуміло, що нервового закінчення гри нам не уникнути. У другому таймі добрий момент у був Коноплянки, який ударом головою пробив поруч зі штангою. Знову кілька разів українську команду виручив П`ятов.

Українці все-таки дочекалися і після зупинки гри та петарди від уболівальників була десятихвилинка гостей. Були кутові, підкати, але підопічні Фоменка цього разу вистояли, і вже на шостій доданій хвилині міг забити Коноплянка з Едмаром, але не влучили по воротах.

З білорусами та македонцями збірна України якось відскочила, набрала шість очок, хоча і не завжди по грі. Фоменку у цьому році варто ще взяти Люксембург і готувати команду до Іспанії вже на березень 2015 року. Поки гра в української команди лише моментами, але є результат і поки це найголовніше.

Коментарі ()