Головне

Іспанія захистила чемпіонський титул

01.07.2012 23:40 2187 0
Іспанія захистила чемпіонський титул

Збірна Іспанії продовжує творити історію світового і європейського футболу. Перемога чемпіонів Європи-2008 і світу-2010 у фіналі Євро-2012 над збірною Італії стала третьою поспіль на великих європейських турнірах. Італійці у сьогоднішньому матчі не змогли грати на рівних зі своїм суперником, а тому змушені задовольнитися лише срібними медалями, що також дуже престижно, але від цього не легше.

Варто згадати, що Італія та Іспанія зустрічалися на груповій стадії змагання, і тоді матч завершився з нічийним результатом. У тій грі італійцям вдалося втримати позитивний на той момент для себе результат, а от у сьогоднішній команда Пранделлі програла за всіма статтями.

Бо іспанці розпочали матч надупевнено, з тотальним контролем м'яча, і вже на 14-й хвилині відкрили рахунок. Італійці відразу включили пресинг, але в атаці у команди гра не клеїлась. Балотеллі, у порівнянні з грою проти німців просто стояв, а Кассано вистачило лише на декілька ударів з далекої відстані. Іспанці, у свою чергу, продовжували тішити око своїми комбінаціями, одна з яких під завісу першого тайму завершилася класним пасом Хаві і м'ячем Хорді Альби.

У другому таймі Пранделлі змінив Кассано на Ді Натале, вихід якого трохи активізував атаку "Squadra Azzurra", проте Іспанія на вістрі все одно виглядала цікавіше. Аби не вбивати хоч якість сподівання на інтригу в цьому матчі, арбітр навіть вирішив не призначати пенальті у ворота Буффона після того, як Бонуччі зупинив м'яч рукою, але це нічим не допомогло "Блакитній команді".

Бо інтрига у грі була вбита після того, як тренер італійців, намагаючись форсувати події, дуже швидко використав усі свої заміни. А Мотта, який з'явився на полі на 59-й хвилині, вже на 63-й через ушкодження не зміг продовжити гру. Італія догравала поєдинок у меншості, і тут вже навіть найзапеклішим фанам італійців було зрозуміло, що це кінець. Іспанці потримали м'яч у центрі поля, Дель Боске випустив Торреса, і ближче до завершення матчу Фернандо спочатку елегантно зробив рахунок 3:0, а через п'ять хвилин віддав результативну передачу на Мату, який і поставив крапку в цьому протистоянні.

Хоча італійці сьогодні не заслуговували на розгром. До перемоги їм також було дуже далеко, але чотири "сухі" м'ячі - забагато. Що стало причиною такого результату? Можливо, команда "перегоріла" після перемоги над збірною Німеччини, можливо не вистачило удачі, але це все припущення. Факт залишається фактом - сьогоднішня Італія за своїм класом поступається "Червоній Фурії", яка цілком заслужено, говорячи мовою боксу, захистила свій титул і ще раз довела, що домінація іспанського футболу у світі продовжується.

Коментарі ()