Головне

Євро-2012. Група B. Нідерланди - Німеччина 1:2. Бундесмашина переїхала тюльпани

13.06.2012 23:59 1429 0
Євро-2012. Група B. Нідерланди - Німеччина 1:2. Бундесмашина переїхала тюльпани

Для збірної Нідерландів Євро-2012 може завершитися дуже сумно. Навіть можна відверто сказати, катастрофічно. "Помаранчевих" напередодні старту чемпіонату ставили на третє місце серед можливих претендентів на перемогу. Що тепер скажуть вони? Коли голландці двічі програли у двох перших поєдинках.

І якщо поразку від Данії можна пояснити фатальним невезінням, то програш від Німеччини по грі виглядав цілком логічно. Якось занадто впевненими були були підопічні Йоахіма Льова.

У першій половині гра була досить ріною. Ні, володіли ініціативою та м'ячем наші гості з країни тюльпанів, водночас якоїсь тотальної переваги їм це не давало. Німеччина не давала нічого створити поблизу власних воріт. Єдиним винятком став епізод, коли на ворота вискочив ван Персі. По-справжньому примусити вступити у гру Нойєру йому не вдалося - удар точно у руки прийшовся. А так Мануель відверто нудьгував.

Натомість Бундесмашина свої моменти використала. У середині тайму Гомес уникнув оффсайду (помилка ван дер Віла) та пробив у кут. Згодом той такий Маріо, якому двічі асистував Швайнштайгер, скористався помилкою Стекеленбурга. Воротар зарано почав падати на газон. А був і ще один суперепізод, коли Бадштубер незрозумілим чином з трьох метрів поцілив точно у воротаря.

У другому таймі німці зробили ставку на контроль м'яча. Іноді через це було шкода дивитися на "помаранчевих". Вони не могли відібрати м'яч, а футболісти у біло-чорній формі подекуди навіть пішки переходили на половину поля суперників.

Все ж мали Нідерланди кілька моментів. Спочатку Нойєр витягнув з кута постріл ван Персі. Через хвилин десять Снейдер перевірив на міцність ребра Боатенга, а так м'яч летів у дальній кут. Ну і сам гол, який є повністю заслугою ван Персі - отримав пас, пробіг ближче у центр і потужно пробив Нойєра. Все! Більшого Бундестім не дозволили.

Отож, маємо у групі "В" одноосібного лідера. Німеччина ще не забезпечила собі місце у чвертьфіналі, проте дуже близька до цього. В останньому турі вистачить нічиєї з Данією, або ж сподіватися, що у паралельному матчі Португалія не виграє у Нідерландів. Голландцям тепер потрібно перемагати піренейців з різницею у два м'ячі та сподіватися, що їхні сьогоднішні кривдники обов'язково візьмуть гору над данцями.

І як не дивно це прозвучить, є ще варіант, за якого Німеччина взагалі не вийде з групи! Таке може статися, якщо вони програють Данії з різницею у два м'ячі, а португальці у паралельному матчі обіграють Нідерланди.

Коментарі ()