Головне

"Задушливий" вечір у київському цирку ФОТОРЕПОРТАЖ

29.05.2010 17:55 853 0
"Задушливий" вечір у київському цирку ФОТОРЕПОРТАЖ

Бійцівський вечір у київському цирку приємно здивував не тільки рівнем бійців, але і рівнем організації змагання, шоу, і наповненістю зали. На всю арену можна було нарахувати лише кілька вільних місць, а огляд рингу був суттєво кращим за той же столичний Палац спорту. Окрім того організатори передбачили зручності для глядачів у вигляді двох плазмових моніторів, на яких під час бою можна було побачити картинку з інших точок зору, а між поєдинками подивитися яскраві моменти сутички.  

Єдиний мінус - але не для глядачів - відсутність окремих місць для преси, які  б мали умови для ефективної і  оперативної роботи. Але цим поки страждають усі промоутерські компанії столиці.

Вечір розпочався без розігріву - на ринг одразу вийшли бійці одного з топ-поєдинків вечора. Поки більшість глядачів тільки збиралися заходити до зали, уродженка Севастополя Дар'я Ібрагімова вже встигла задушливим прийомом записати перший пасив у професійний доробок дебютантки Людмили Радько з Білорусі. Цікаво, що аналогічний прийом став фатальним для іншого "українського" бою змагань. Але про це згодом.  

Далі на ринг виходили учасники Гран-прі Східної  Європи зі змішаних єдиноборств. Попри присутність лише одного українця у десяти поєдинках київська публіка чітко визначилася з улюбленцями на рингу - у цей вечір "своїми" стали росіяни і білоруси.  

Відкривали чоловічу бойову програму представники найлегшої вагової категорії до 70 кг. Обидва півфінали протривали повні три раунди, перемоги Олександр Сарнавський та Артем Дамковський у дуже напружених поєдинках здобули за рішенням суддів. Білорус Дамковський зробив ставку на лоу-кіки, від яких на лівому стегні його суперника утворилася величезна гематома. 

З наступних  двобоїв яскравою була сутичка Магомедрасула  Хасбулаєва та Радіка Ібояна, яка завершилася  ефектним больовим прийомом на руку у  першому раунді. Далі був нокаутуючий удар махачкалінця Магомеда Султанахмєдова, який відправив назад до Москви Дібіра Загірова. Наступний поєдинок завершився дещо суперечливим рішенням на користь Олексія Беляєва, який провів не дуже впевнений бій проти Мурада Магомедова.  

І от підійшов час  топ-бою вечора. Напередодні турніру  спеціально передивився усі поєдинки молодого суперника чернігівця - виходець із карате Олександр Волков попри трохи "корявий" стиль  знаходив ключі до дуже різноманітних суперників. Росіянин попри не дуже "бійцівську" зовнішність мав перевагу у зрості і розмаху рук та добре поставлену ударну техніку. Водночас в роботі в партері він чудово захищався навіть у сутичках з "борцями".  

Очікувано, що від початку "рукопашник" Ромащенко мав зробити ставку саме на борцівську техніку. Однак, не все так склалося, як гадалося. На перших секундах бою Волков вдало провів лоу-кік - Ромащенко одразу пішов в ноги, однак росіянин зумів уникнути захоплення. Далі у боротьбі стоячи активніше виглядав також Волков, який пробивав колінами у тулуб нашого бійця.

Далі бій перейшов у партер, де згори опинився молодий  російський боєць. Ромащенко не знайшов  нічого кращого, як наглухо закрити голову руками. Попри це, кожен третій удар Волкова досягав цілі, а українець не робив жодного спроби змінити ситуацію.  

У цю мить над  вухом почали лунати фрази про "головне  розчарування вечора". І справді, розв'язка не змусила себе довго  чекати. Ромащенко нарешті почув відчайдушні крики свого тренера з вимогою почати працювати тулубом і ногами, щоб викрутитися із безвихідної ситуації.  

Далі ситуація на рингу розвивалася блискавично  - Ромащенко зумів перевернутися  на живіт, Волков опинився в нього  за спиною. Українець і тут зміг перекинути Волкова назад, встати і миттєво... пропустити захоплення ззаду за шию. Дві секунди задушення - і Україна втратила останнього представника у Гран-прі Східної Європи.  

Наводимо результати інших поєдинків цього вечора: 

Перенесені  поєдинки Гран-Прі  Західної Європи 

Давіт Ткешелашвілі (КЦС "Makfight.ua") - Храчо Дарпінян, (Нідерланди-Вірменія) - перемога Ткешелашвілі одноголосним рішення суддів за підсумком трьох раундів. 

Гурам Гугенішвілі (КЦС "Makfight.ua", Україна-Грузія) - Валерий Щербаков (Донецьк, Україна) - перемога Гугенішвілі нокаутом у першому раунді. 

M-1 Selection Ukraine 2010, 3 тур 

БК "Торнадо" (Сімферополь) - БК "ARIS" (Донецьк) 

Юрій Саакян - Вадим Хайтулов - перемога Хайтулова одноголосним рішенням суддів за двох раундів 

Станіслав Ткаченко - Олександр Агафонов - перемога Агафонова ричагом на лікоть у першому раунді  

Давід Григорян - Іслам Ельдіргелєєв - перемога Ельдіргелєєва за підсумком двох раундів.  

Майіндур  Магомедов - Вісампаша Мурзаханов - перемога Магомедова технічним нокаутом у третьому раунді.  

Перемогу у  надважкій категорії отримав  Ренат Муслядінов ("ARIS") через неявку суперника.  

У клубній зустрічі ARIS переміг "Торнадо" з рахунком 4:1.

Світлини - Артема Жавроцького

Коментарі ()