Головне

Олександр Ромащенко: Бій проти Волкова - сходинка до подальших звершень

26.05.2010 14:49 877 0
Олександр Ромащенко: Бій проти Волкова - сходинка до подальших звершень
Від першої появи в Україні Ліги змішаних єдиноборств М-1 минуло більше року. За цей рік наша держава отримала свого клубного чемпіона, змогла виставити трьох бійців на 1/4 фіналу у Москві та отримати право на проведення M-1 Selection Eastern Europe та півфінальних поєдинків Гран Прі Східної Європи у п'яти вагових категоріях.

Напередодні турніру, який відбудеться у п'ятницю у столичному цирку, організатори провели прес-конференцію.

Із цікавих фактів, які були оприлюднені президентом Ліги змішаних єдиноборств "М1 Україна" Дмитром Христюком, можна згадати плани відкрити у Макарові, що на Київщині, дитячу школу на базі клубу М-1 "Makfight.ua" (чемпіони 2009 року), започаткувати любительську лігу, в якій зможуть виступати бійці - не кандидати у майстри спорту. А перехід в професіонали відбуватиметься зі здобуттям звання КМС з одного з видів бойових мистецтв.

Ще один цікавий факт - 28 травня на столичний ринг вийде українка Дар'я Ібрагімова, яка проведе бій проти білоруски Людмили Радько.

Також протягом бійцівського вечора відбудеться командний поєдинок між донецьким клубом "Aris" та сімферопольцями з "Торнадо" та два півфінальних поєдинки Гран-Прі Західної Європи Давіта Ткешелашвілі та Гурама Гугенішвілі.

До речі, єдиною приємною новиною з турніру в Москві стала перемога нашого земляка Олександра Ромащенка, який у Києві спробує пробитися у фінал змагань в бою проти перспективного росіянина Олександра Волкова. Про майбутній поєдинок ми і розпитали чернігівського бійця.

- Ваш майбутній суперник Олександр Волков більше робить акцент на ударну техніку, ви ж представник панкратіону, який в чомусь і є змішаним стилем, і знаєте борцівську техніку з азів...

- У процесі тренувань були враховані показники Олександра Волкова, його досягнення - це все було скомпоноване. Тренер розробив своє бачення бою. Буду намагатися виконувати всі його вказівки і працювати.

- Які сильні і слабкі сторони суперника можете назвати?

- Високий (201 см, 96 кг), довгорукий. Дуже перспективний боєць, який проводить цікаві бої. Чітко виконує установки тренера. Дуже цікава людина, цікаво буде з ним попрацювати, набратися досвіду.

- Чи можна вважати поєдинок з Волковим найголовнішим протистоянням вашого життя?

- На сьогодні ми це назвемо не головним, назвемо сходинкою до подальших звершень. Ніби йти кар'єрними сходинками, так само і тут. Це саме у свій час робив і Волков, і багато людей, які займаються цим видом спорту. Вони йдуть все вище і вище, і з кожною сходинкою рівень суперників багато вище.

- Хто досвідченіше: ви чи Волков?

- Я не можу відповісти на це запитання, я не вповноважений. Це вирішують люди, які дивляться з боку. Не є показником, хто займається більше, хто займається менше. Це процес тренувань. Хто йде до цього, у кого є бажання. Я думаю буде характерний бій, у кого більше характеру, у кого кращі нерви. Хто краще підготувався, той і переможе.

Ромащенко проти Степаняна 
- Ваші нерви готові до цього бою?

- Так.

- Скільки боїв Волкова би встигли передивитися?

- Всі шість боїв, які він провів на професійному рингу. Це були різноманітні бої, конкретні напрями, лінії, за якими він працює, я не відстежував. Волков із ударниками по-своєму працює з різноманітною технікою, і з борцями різноманітно. Різноплановий боєць, не можна визначити його конкретний напрям. Важко визначити, що він буде працювати саме так або так.

Ми пропрацювали усі можливі моменти з нашої точки зору. А на рингу подивимося, що буде, може буде щось надприродне :).

- Ваші родзинки на бій більше з борцівської техніки?

- Це все буде відомо у п'ятницю під час бою. Ви побачите напрацювання, які готувалися спеціально для Волкова. Час покаже, скільки триватиме бій.

Було відпрацювання і старої, і нової техніки. Якщо відпрацьовувати лише стару техніку, то буде стояння на місці, буде регрес. А потрібен рух вперед. Звісно були нові напрацювання, щось шліфувалося, щось вивчалося.

Я думаю, суперник буде очікувати від мене всього. Як і я, він буде готуватися не до конкретних дій, а до широкого спектру прийомів. Це не лото, тут вгадати номери з 36 дуже важко.

- У підготовці до поєдинку на що ви більше здійснюєте акцент?

- Ми відпрацьовуємо все в комплексі. З ким готуюся? Це запитання до мого тренера, думаю, що це зараз не актуально. Готувався в Чернігові, на своїй батьківщині і в своєму клубі.

- Як довго ви готувалися?

- Після приїзду з Москви був проведений відновлювальний період і напрацьовувалися конкретні моменти до цього бою. З квітня готуюся безпосередньо до бою.

Олександр Волков (ліворуч) 
- З Волковим ще не спілкувалися?

- Ні ще. 28 і буде цей контакт, зустрінемося і поспілкуємося. Після бою будемо нормально спілкуватися. Ринг - це ринг, а за його межами ми всі звичайні люди, які можуть спілкуватися між собою.

- Завжди ММА порівнюють з професійним боксом. Наскільки зараз збільшилася до вас увага?

- Це різні напрями і не можна порівнювати ці два види спорту. Кожен обирає те, що до вподоби. Якщо брати наприклад людей з ударною технікою, то вони обирають бокс. Зараз у людей, яким цікаві не тільки удари, мають вибір і дивляться ММА через видовищність і красоту боїв. ММА - яскравіший і барвистіший напрям.

Всі фото надані прес-службою М-1 Україна.

Коментарі ()