Головне

У екс-чемпіонки світу Ушеніної відбирають квартиру

27.07.2016 20:12 7527 0

Держава намагається відсудити у екс-чемпіонки світу Анни Ушеніної подаровану за світову шахову корону квартиру.

Про це у інтерв'ю Експресу повідомив особистий тренер шахістки Геннадій Круговой.

Епопея з виділенням житла для екс-чемпіонки світу з шахів харків"янці Анні Ушеніній тривала досить довго і першого квітня 2013-го року мер Харкова вручив спортсменці ключі від нової двокімнатної квартири.

Радостям шахістки не було меж, але, як з"ясувалося, не все так просто.

"Так, три роки тому Анні дали квартиру, але мало хто знає, що вже два з половиною роки вона за неї судиться", - розповів Геннадій Круговой.

"Там яка ситуація була. Тодішня влада "попросила", або грубше сказати нагнула власника будинку подарувати Анні цю квартиру. Але за короткий термін власник цього будинку змінився і тепер він вимагає повернути квартиру собі. Вже два з половиною роки тривають судові слухання", - повідомив він.

За його словами, коли Анна отримала цю квартиру,  то постало питання ремонту, бо це новобудова.

"Ще коли Анна отримала цю квартиру, постало питання ремонту, бо це новобудова. Вона думала починати його робити сама, але влада сказала, що зробить це замість неї. Анна повірила, але там нічого так і не було зроблено, а тепер ще й намагаються відібрати цю квартиру", - пояснив Круговой.

"Ось таке ставлення до спортсменки, яка прославляє своє місто та Україну. Анна і далі змушена тулитися у тісному помешканні з матір"ю і бабусею, плюс ці суди. Знаєте як це тисне на дівчину. Та на будь-кого це тиснутиме і відволікатиме від професійної діяльності", - додав тренер.

Круговий не розуміє, чому держава так відноситься до Ушеніної, яка стала чемпіонкою Європи.

"Коли два роки тому одеситка Наталія Жукова стала чемпіонкою Європи, її область представила її до державної нагороди, дали орден, здається, "Княгині Ольги". Анна Ушеніна місяць тому теж стала чемпіонкою Європи, але ніхто навіть не заікається, щоб хоч якось відзначити цей успіх", - сказав він.

"І цей весь негатив накопичується, накопичується...", - підкреслив Круговий.

Як відомо, у липні 2016-го року Анна Ушеніна впевнено виграла чемпіонат Європи 2016 року серед жінок.

У 2012 році у Ханти-Мансійську Анна завоювала титул чемпіонки світу, проте потім поступилася Хоу Іфань у матчі на першість світу.

Анна Ушеніна. Світлина chess-db.com
Коментарі ()