Головне

Тайсон Ф'юрі впевнений, що зможе побити Джошуа навіть однією рукою

01.05.2017 20:39 2361 0

Колишній чемпіон світу у суперважкій вазі Тайсон Ф'юрі (25-0, 18 КО) готовий битися зі співвітчизником Ентоні Джошуа (19-0, 19 КО) у першому ж поєдинку після повернення.

Ф'юрі впевнений, що він як і раніше залишається першим номером у дивізіоні, і що їхній з Ентоні бій є головними ласощами для любителів боксу.

"Це був прекрасний і дуже видовищний бій, - зізнався Ф'юрі в інтерв'ю Sky Sports. - Уявляю, що б говорили сьогодні люди, якби Кличко уклав його у шостому раунді. Тому я і рвав на голові волосся, розуміючи, що це буде коштувати нам мільйони!"

"Джошуа дуже багато показав у цьому поєдинку. Зокрема, що він може впасти і повернутися, як і личить справжнім чемпіонам. Він показав, що може відновитися після важких ударів", - додав він.

За словами Тайсона, тепер в Ентоні може бути тільки один справжній бій, найбільший бій у світі, і всі про це знають.

"Це я і Ентоні. Тільки це хоче побачити світ, і я тут. Я як і раніше є номером один у світі. Ми всі бачили, що його кар'єра висіла на волосині у поєдинку з Кличком. Я впевнений, що зможу побити Джошуа однією рукою, якщо друга буде прив'язана у мене за спиною", - зауважив він.

"Мені навіть бій до цього не потрібен, якщо він хоче. Я відсутній в рингу так само довго, як і Кличко, але різниця у тому, що мені не 41 рік - мені 28 років", - цитує його vringe.com.

Нагадаємо, що у минулу суботу Джошуа здобув дострокову перемогу над Володимиром Кличком, якого до цього Ф'юрі переміг за очками.

 Тайсон Ф'юрі
Коментарі ()