Головне

Президент WBC роздратований скасуванням двох боїв Повєткіна через допінг

20.12.2016 10:26 1715 0

Два скасовані бої за звання чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) за участю росіянина Александра Повєткіна нанесли організації серйозний удар по репутації.

Про це заявив агентству Р-спорт президент WBC Маурісіо Сулейман.

"WBC декілька місяців жорстко відстоював свою позицію, витративши багато часу і коштів, щоб провести ретельне розслідування і почати боротися з "всесвітнім рухом" проти Росії, тому що люди стали звертатися до випадків на Олімпіаді, таким чином намагаючись очорнити усіх російських спортсменів.

WBC ніколи не допускав такої дискримінації і подібних атак. WBC провів процес у справі про позитивний допінг-тест Повєткіна на мельдоній. У 2016 році WBC втратив два бої за титул чемпіона світу в суперважкій вазі, що нанесло серйозний удар по репутації нашої організації", - сказав Сулейман по телефону.

"Особисто я як президент WBC не можу висловлювати ніяких думок або суджень, грунтованих на почуттях, емоціях, чутках або думках інших людей, - тільки на фактах. Я дуже засмучений цією ситуацією в цілому і, чесно кажучи, не можу повірити, що таке сталося", - резюмував глава WBC.

Раніше повідомлялося, що Повєткіна удруге за рік піймали на допінгу і збираються дискваліфікувати.

Коментарі ()