Головне

Екс-чемпіон з боксу отримав звинувачення у тероризмі

17.06.2015 12:55 282 0

Ентоні Смолл 34-річний колишній чемпіон Британії та Співдружності (23-2, 16 КО) намагався продати на інтернет-аукціоні "eBay" один зі своїх регіональних чемпіонських поясів з метою фінансування терористичної угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє британська The Daily Star, передає УНН.

За даними спецслужб, звернений в 24-річному віці в іслам екс-боксер разом з двома іншими спільниками мав намір покинути Великобританію за підробленим португальським паспортом з метою "приєднатися і підтримувати" ісламістських варварів на території Сирії.

Лондонський екс-боксер, який був вкрай активний в соціальних мережах з пропагандою "Ісламська держава" був затриманий спецслужбами разом зі своїми спільниками ще в листопаді 2014 року. Всі троє звинувачуються в підтримці тероризму. 15 червня відбулося перше слухання суду у цій справі.

Зазначимо, що під своїм мусульманським ім’ям "Абдул Хакк" Е.Смолл виставив на аукціон крім чемпіонського пояса та інші речі, включаючи п’ять пар рукавичок, шолом, боксерки та іншу екіпіровку.

Нагадаємо, міжнаціональне терористичний формування "Ісламська держава" була створена в Іраку в 2006 році на основі десятка різних ісламістських груп на чолі з місцевим підрозділом "Аль-Каїди".

На початку літа 2014 року джихадисти встановили контроль над частиною територій Сирії та Іраку, проголосивши там халіфат. Для боротьби з "ІД" була сформована міжнародна коаліція, яка регулярно завдає авіаударів по позиціях бойовиків.

Коментарі ()