Головне

Рукавички Алі продадуть за півмільйона доларів

13.02.2014 09:42 236 0

Рукавички, в яких в 1964 році американський боксер Мохамед Алі отримав перемогу над Сонні Лістоном, завоювавши тим самим вперше звання чемпіона світу у суперважкій вазі, підуть з молотка.

Оціночна вартість екіпіровки складає 500 00 доларів, і вона була виготовлена перед боєм для Алі на замовлення відомим майстром Семмі Фрегером.

"Фрегер зазвичай шив їх з шкіри, зробленої з шкур овець або ягнят, і набивав козиною шерстю, - розповів директор по зв'язках з громадськістю Heritage Auctions Ной Флайшер. - На дотик рукавички Алі здаються дуже тонкими, можна представити, яких болісних ударів міг завдавати боксер.

Бой між Лістоном і Алі відбувся 25 лютого 1964 року в американському Майамі. Як зазначають експерти, цей поєдинок був одним з найбільш очікуваних за всю історію боксу. Більшість журналістів у той час були упевнені, що результат зустрічі боксерів вирішений наперед, і у Алі немає шансів проти Лістона, якого прозвали Великим ведмедем. Сенсаційності додав і той факт, що перед боєм Алі ображав свого суперника, що додавало скандальності поєдинку, пише sportbox.

Коментарі ()