Головне

Тарас Шелестюк: "До кінця року я завоюю титул"

22.01.2014 09:30 811 0
Тарас Шелестюк: "До кінця року я завоюю титул"

Чемпіон світу та бронзовий призер Олімпійських Ігор з аматорського боксу вже невдовзі проведе черговий поєдинок у якості професіонала.

У розмові з "Чемпіоном" Тарас Шелестюк повідомив, коли саме відбудеться його наступний бій та оголосив про плани на найближче майбутнє.

- Вітаємо тебе, Тарасе! Розкажи, як ти себе почуваєш? Чи звик уже до американського стилю життя?

- Живу я нормально і за власним стилем - тренування, відпочинок, знову тренування, поєдинки, потім невеликий відпочинок і знову тренування. Річ у тім, що розпочався третій тиждень підготовки до мого наступного поєдинку, який відбудеться 21 лютого. Тож, я вже приступив до спарингів.

- Після серії з п'яти перемог ти взяв затяжну паузу. З чим вона пов'язана?

- По-перше, з тим, що мені потрібно було виїжджати з Америки, тому що у мене на перший час була туристична віза, і я пробув у США відведені мені шість місяців. А по-друге, мені потрібен був відпочинок після шести місяців безперервних тренувань і боїв. Все таки, я не термінатор (сміється - авт.).

- Коли, за твоїми підрахунками, ти зможеш вийти на титульний бій? Для початку хоча б за якийсь регіональний титул.

- Зараз у мене будуть восьмираундові бої, а влітку вже боксуватиму по десять раундів. Найголовніше - наполегливо тренуватися, вигравати бої, і щоб не було травм. А там побачимо. Принаймні, особисто я планую вже до кінця року завоювати титул.

- Ти вже маєш "рингнейм"? Під яку пісню виходиш на ринг і плануєш виходити надалі?

- Над "рингнеймом" працюємо, ще не визначилися. На перші шість боїв я виходив під пісню MC Hammer - "You can't touch this". На наступний бій думаю виходити під інший трек. А можливо, і нічого не змінюватиму у цьому плані.

- У 2013-му році Ісмаїл Сіллах провів бій в Україні. Чи плануєш ти коли-небудь виступити на рідному ринзі?

- Зараз я про це не думаю, я сконцентрований на поєдинках у Лас-Вегасі, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та інших великих боксерських містах США.

- Чи слідкуєш ти за розвитком боксу в Україні? За виступами "Отаманів"? Що можеш сказати про нинішню команду?

- Звичайно, я стежу за українським боксом, тому що у збірній і в "отаманах" боксують мої друзі та товариші. Зараз в "отаманів" зібралася молода і боєздатна команда! Вірю, що їм під силу виграти цей сезон WSB, але, звичайно ж, легко не буде, і все залежатиме від хлопців і керівництва. А щодо аматорів, то 2015-й рік покаже - на якому рівні знаходиться команда після зміни поколінь.

 

- Ти, так би мовити, передав вагову категорію до 69 кг на поруки своєму рідному братові Богдану. Як вважаєш, чи під силу йому повторити твої досягнення в аматорському боксі?

- Одразу скажу, що суперники цьому були не раді (сміється – авт.). Я був засмучений, коли мій брат не потрапив на чемпіонат світу в Казахстані через травму. Думаю, що як тільки Богдан відновиться, він поверне собі лідерство у вазі до 69 кг. Але не виключено, що брат надалі буде боксувати у WSB або і взагалі перейде у професіонали.

- Минулого року ти написав книгу. Як триває її поширення, і чи збираєшся ти в перспективі робити другий том своєї біографії?

- Я дуже радий, що вона вийшла і вдячний всім, хто брав участь у створенні моєї книги "12 раундів до мети"! Більше половини тиражу вже в руках у читачів. Моя книга, в першу чергу, написана для юних боксерів, яким я хочу передати свій досвід на шляху до їхнього становлення - як відомих спортсменів, так і порядних людей.

У майбутньому я хочу написати ще кілька книг, але це буде набагато пізніше. Тому що це дуже важка робота, яка забирає багато сил і часу. А зараз я зосереджений на досягненні своєї найближчої мети у професійному боксі.

Коментарі ()