Головне

Сергій Федченко: "На бій мене надихають літературні твори Достоєвського"

08.12.2011 12:01 413 0
Сергій Федченко: "На бій мене надихають літературні твори Достоєвського"

Нещодавно у Харкові чемпіон Європи за версією WBO у суперлегкій вазі Сергій "Професор" Федченко захистив свій титул, здолавши одностайним рішенням суддів француза Віллі Блейна.

В інтерв’ю "Чемпіону" харків’янин підбив підсумки цього поєдинку, розповів про перспективи вийти на бій проти Тімоті Бредлі, а також розповів про свою любов до бібліотеки.

- Сергію, вітаємо Вас із вдалим захистом титулу чемпіона Європи з профі-боксу за версією WBO! Чи задоволені Ви своїми діями у поєдинку проти Віллі Блейна?

- Я вважаю, що мені дуже рано вдалося зробити те, що мало стати кульмінацією поєдинку. І через ранній нокдаун мого суперника бій протягнувся на всі 12 раундів. А все тому, що успішна комбінація, від якої Блейн присів, налякала його. І француз почав уникати контактного поєдинку, бігав по рингу, "штрикав" якісь панчі... Це його стихія - у Блейна багатий аматорський досвід, і мені дуже важко було за ним полювати. На загострення він категорично відмовлявся йти...

У середині поєдинку, правду кажучи, я навіть втратив інтерес до бою, адже нічого француз не хотів робити у ринзі, і боксувати з ним просто нецікаво. Для мене загадка, чому він так радісно стрибав по рингу після фінального гонгу... Напевне, від того, що він зміг усі 12 раундів відпрацювати, адже перемогою Блейна там і не пахло. Коли я його вперше побачив, Блейн мені видався дуже тактовним чоловіком. Але його неаргументована радість після бою змінила моє ставлення.

- Таким чином, після вдалого захисту титулу Ви впритул наблизилися до поєдинку за право посперечатися за пояс повноправного чемпіона світу WBO, яким володіє американець Тімоті Бредлі. Як вважаєте, чи реально організувати такий бій?

- Це питання, швидше, до промоутерів. Але від себе скажу, що це моя мрія - зустрітися у ринзі з Тімоті Бредлі, посперечатися за титул повноправного чемпіона світу. За океаном, у Києві, у Харкові - немає різниці. Але для цього потрібно зробити дуже багато роботи. Мені як боксерові, а моїм промоутерам - як зацікавленій стороні. Тім Бредлі любить гроші, дуже великі гроші. І домовитися з ним про бій дуже важко. Є надія на те, що Всесвітня боксерська організація зобов’яже американця захищати свій титул чемпіона світу WBO у суперлегкій вазі у поєдинку зі мною.

- А Ви самі психологічно готові ризикнути? Адже у разі поразки шансу повернутися до списку ТОП-боксерів, напевне, більше не буде...

- Звичайно, я двома руками "за"! Адже це бій моєї мрії, тим паче в Америці.

- Чи потрібні Вам якісь підготовчі поєдинки?

- Ні, я вже готовий. Це в 10-15 років можна говорити про кар’єрний ріст боксера, "наштампувати" йому якихось боїв. У моєму випадку потрібна лише хороша підготовка, якісні спаринг-парнтери, і - вперед!

- Відомо, що через любов до бібліотеки та історії Ви отримали свій ринг-нейм - "Професор". Що зараз читаєте?

- Зараз читаю Достоєвського. Прочитав уже багато творів Федора Михайловича, плюс подивився біографічний фільм про нього, з Євгеном Міроновим у головній ролі. Дуже цікавий фільм, є над чим замислитися після перегляду. Переважно у нього твори про життя, важке життя.

- Який висновок для себе зробили, ознайомившись із творчістю Достоєвського?

- Час минає, але людська суть залишається майже без змін. Все повторюється з покоління у покоління. Історія йде по спіралі, і все, про що я читав і читаю у книжках - насправді з часом повторюється, але вже з іншими персонажами. Його літературні твори надихають мене на майбутні звершення.

P.S. Інтерв'ю бралося до дого, коли стало відомо, що бій Володимира Кличка та Жана-Марка Мормека скасовано. Декілька запитань Сергію було і про цей бій. Хоча бій і не відбудеться, та все таки редакція сайту опублікує думку Федченка наприкінці матеріалу.

- 10 грудня Володимир Кличко захищатиме свої титули у поєдинку проти Жана-Марка Мормека. Ваш прогноз...

- Не бачу проблем для Володимира Кличка. Як і більшість фахівців, я вважаю, що бій буде одностороннім. Мормек нічого не зможе зробити, адже він набагато менший, та і вік уже не на його стороні. Достроково бій закінчиться.

- Існує думка, що через контракт із потужним німецьким телеканалом брати Клички не поспішають нокаутовувати своїх суперників. За таких обставин, бій з Мормеком буде "постановочним" і закінчиться тоді, коли того захоче Володимир.

- Це надважка вага, і все може бути постановочно до першого хорошого удару. Проґавив - і всі постановка закінчилася.

Коментарі ()