Головне

Лікар радить Віталію Кличку завершити кар'єру

04.11.2011 11:30 315 0

Нейрохірург Йонатан Деген, який працює в Герцлійському медичному центрі Ізраїлю, радить чемпіону світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталію Кличку завершити кар'єру, оскільки помітив у його поведінці підозрілі симптоми.

Зазначимо, що Деген є завідувачем центру порушення рухових функцій і хвороби Паркінсона, куди звертаються багато іменитих боксерів.

"Мені здається, що 40 років - це той прекрасний вік, коли Віталію вже небезпечно продовжувати заняття боксом. Він повинен негайно припинити бокс. Усіх суперників не переможеш, Віталій вже став людиною-легендою, і йому пора серйозно зайнятися своїм здоров'ям", - сказав він.

"Під час бою з Адамеком і на прес-конференції після бою я як фахівець звернув увагу на рух в ринзі Віталія. Зауважте, він володів повною перевагою, але так і не зміг нанести жодного нокаутуючого акцентованого удару по безпорадному противнику. Йому було просто важко скоординувати своє тіло. Замість ударів Адамек отримував просто сильні стусани", - впевнений лікар.

Деген впевнений, що проблеми з поганою ударною технікою у Кличка пов'язані із неврологією.

"Хтось говорить про погану ударну техніку Віталія, але я стверджую однозначно - це неврологія. Давайте згадаємо його прекрасні бої з Льюїсом і Джонсоном - невже він розучився битися? Подивіться також на манеру промови Віталія, і порівняйте із записом прес-конференції перед боєм. Різниця в поведінці вельми значна", - продовжує лікар.

"Я вивчав це питання досить довго, і можу зробити висновок, що після багатьох років, проведених на рингу, у більшості проявляються так звані транзиторні порушення. Людина зовні виглядає здоровою, але стан організму ... Мова йде в першу чергу про часті прояви амнезії, що характеризуються сплутаністю свідомості, уповільненням і порушенням моторної функції, які можуть бути провісниками прогресуючої енцефалопатії", - цитує Дегена From-ua.com.

Коментарі ()