Головне

Гуров: "Хочу, щоб Кличко виконав обіцянку - бив Хея усі 12 раундів"

01.07.2011 12:30 247 0
Гуров: "Хочу, щоб Кличко виконав обіцянку - бив Хея усі 12 раундів"

За довгий час виступів у профі-ринзі маріупольський боксер Олександр Гуров чотири рази здобував титул чемпіона Європи, а також двічі претендував на пояс чемпіона світу.

А ще - зустрівся у ринзі з чи не найбільш епатажним боксером сучасності Девідом Хеєм! Напередодні поєдинку Володимира Кличка із язикатим британцем, Гуров поділився з "Чемпіоном" своїм прогнозом на бій за уніфікацію титулів.

- Олександре, за яким сценарієм, на Вашу думку, розвиватиметься об'єднуючий поєдинок чемпіона світу WBO/IBF/IBO у надважкій вазі Володимира Кличка проти чемпіона світу WBА Девіда Хея?

- Це саме той випадок, коли важко щось передбачити заздалегідь. Багато факторів, які можуть вплинути на результат поєдинку. Але перший з них - це вагова категорія. У надважкій вазі один удар може вирішити усе, і ніякий план на бій не допоможе боксерові відійти від нокауту.

- Ще задовго до поєдинку усі фахівці схилялися до думки, що молодший із братів "не вигадуватиме велосипеда", а "сушитиме" Девіда Хея лівим джебом. Це єдиний шлях до успіху?

- Я вважаю, що так. Адже якщо Девід Хей зможе розривати дистанцію, то у Володимира будуть неприємності. Хею не можна давати працювати так, як він того хоче. А Кличку, у свою чергу, потрібно відпрацювати так, як він уміє, і довести справу до перемоги. У жодному разі не втягуватися в "авантюру", яку йому - без сумніву - пропонуватиме британець. У бою проти Ніколая Валуєва Девід Хей діяв не так, як буде діяти зараз. Адже, маючи однаково високий зріст, Ніколай Валуєв і Володимир Кличко, є геть різними боксерами. Росіянин повільний, і його Хей менше боявся. Звідси і результат.

- Уся ця епопея з образами та відірваними головами між братами Кличками та Хеєм триває уже три роки. Що, на Вашу думку, відбувається: підігрів інтересу до власної персони чи несфабрикована справжня люта ненависть одного боксера до іншого? І чи обіймуться Кличко із Хеєм після поєдинку, як це зазвичай у боксерів буває?

- Ні, миром це все не закінчиться! Дуже багато Девід вилив бруду на Кличків, таке не пробачають. Володимир пообіцяв бити Хея усі 12 раундів, і в останньому нокаутувати британця. Це слова справжнього впевненого у власних силах чемпіона! Звичайно, я вболіватиму за українського боксера, і дуже хочу, щоб Кличко-молодший виконав обіцянку. Тим паче, що Девід Хей - це не той, хто міцно тримає удар. Пригадайте його бій проти Карла Томпсона у 2004-му році: чотири раунди Хей просто "вбивав" свого суперника, але вже у 5-му раунді з кута Девіда викинули рушника від гріха подальші. А це результат пропущеного удару. Я чекаю перемоги українця нокаутом, але у 12-му раунді!

- Ви поступилися Хею нокаутом у 2005-му році...

-...Я не хочу говорити на цю тему.

- Зрозуміло. Після чотирирічної перерви, 18 березня 2011 року Ви знову вийшли у ринг, і у 2-му раунді нокаутували Володимира Афанасьєва. З чим пов'язане Ваше повернення у великий бокс?

- Знаєте, є такі пропозиції, від яких неможливо відмовитися. У Єнакієвому тоді відбулися змагання на Кубок Президента, і я погодився взяти у ньому участь. Планую провести ще кілька поєдинків, зараз саме розглядаю ще одну, дуже привабливу пропозицію.

Коментарі ()