Головне

Сіллах: Не сумніваюся, що стану чемпіоном

26.10.2010 17:46 376 0
Сіллах: Не сумніваюся, що стану чемпіоном

Процес адаптації Ісмаїла Сіллаха до життя професійного боксера в Америці триває доволі успішно і незабаром українець сподівається приступити до проведення боїв за чемпіонські пояси.

Про це боксер розповів в інтерв'ю "Спорт-Экспрессу в Украине".
 
- Ізмаїл, ідея провести поєдинок з Євгеном Андрєєвим в Софії виникла у вашого менеджера Івайло Гоцев після того, як кілька суперників підряд відмовилися зустрічатися з вами. Чим це можна пояснити?
 
- Звичайно ж, неприємно, коли супротивник відмовляється від бою. Доводиться міняти манеру під наступного опонента або ж стопорити тренувальний процес, щоб не нагнати форму передчасно. Часто буває, що бої скасовуються зовсім, а якщо вийшов на пік форми і не скинув напругу на ринзі, згодом непросто відновитися морально і знову приступити до підготовки. Багато хто просто не хоче виходити проти молодого перспективного боксера, щоб не програти і не опуститися в рейтингу. Деяких не влаштовує сума, запропонована за бій. Але я не сумніваюся, що ще доберуся до чемпіонів, одягну їх пояси, і тоді охочих боксувати зі мною додасться.
 
- Як налаштовуєте себе перед боєм?
 
- Кожен день напружено тренуюся. А напередодні поєдинку нагадую собі, як мені було важко під час підготовки - це найкраще стимулює показати все, на що я здатний.
 
- Багатьох українських уболівальників коробить прізвисько "Чорний росіянин", яке приклеїлося до вас ...
 
- Я вже не раз говорив, що Чорним російським мене прозвали дилетанти, которі поняття не мають про географію. Сам я себе так не називаю і під цим прізвиськом на ринг не виходжу, але, мабуть, деяким в Америці так зручніше мене запам'ятати.
 
- З ким із відомих боксерів ви познайомилися за океаном?
 
- В останні два роки довелося спілкуватися з Джеймсом Тоні, Майклом Мюрером, Сергієм Ляховичем, Васілієм Жировим, Одлі Харрісоном, Лaймоном Брюстером, Реєм Леонардом ... До речі, з Харрісоном, який 13 листопада зустрінеться з іншим британцем Девідом Хеєм, ми готувалися в одному тренувальному таборі.
 
- Хто з українців поряд з вами намагається робити кар'єру в США?
 
- Зараз тут багато українських боксерів. Скажімо, нещодавно в Америку перебралися Сергій Дзиндзирук і Володимир Сидоренко, разом зі мною свою професійну кар'єру почав Давид Табатадзе (чемпіон Європи серед аматорів 2001 та 2003 років - Чемпіон). Непогано дебютували в профі мої друзі по збірній Україні Ваня Редкач та Анатолій Дудченко.
 
- Ваш менеджер вважає, що Сіллах має високу самодисципліною.
 
- Я вибрав собі небезпечну професію, в якій будь-яка помилка чревата. Тому слід контролювати себе до дрібниць. А взагалі-то людина може пристосуватися до будь-якого способу життя - головне захотіти!
 
- На якому рівні володієте англійською?
 
- З кожним днем рівень підвищується. На цій мові постійно спілкуюся в залі з тренером, в магазинах, банках, лікарнях. Планую, до речі, піти на спеціальні курси, щоб не зазнавати труднощів при спілкуванні з пресою.
 
- Чи важко було звикнути до американського стилю життя? І чи є щось, до чого не звикли до цих пір?
 
- Я народився в Радянському Союзі, і, як не крути, менталітет у мене відповідний. А тут все по-іншому - люди, їжа, поняття ... Але у мене чудовий менеджер і досвідчений тренер, який розуміє мене з півслова. Тут у мене народився син. Поступово я звикаю до тутешньої обстановці, але все одно моїм будинком назавжди залишиться України.
 
- Чи бувають у вас проблеми з вагою?
 
- Я, можна сказати, професор по позбавленню від зайвих кілограмів. Раніше, коли виступав в серед аматорів, доводилося постійно тримати певну вагу. Бувало, в сауні за дві години зганяв три і більше кіло. Але зараз у мене немає проблем: у професійному боксі зважування проходить за день до бою, тому без проблем можна зігнати вагу, а потім його швиденько "наїстися".

- Чи багато часу залишається на сім'ю?
 
- У мене чудова любляча дружина, прекрасний син і мені дуже комфортно, поруч коли вони. Для мене найкращий відпочинок - в колі сім'ї. Дружину на свої бої зазвичай не запрошую - вона надто переживає за мене. А от син, коли підросте, обов'язково буде присутній на моїх поєдинках.
 
- Чим відрізняється атмосфера боїв в Америці від європейських боксерських вечорів?
 
- Не сказав би, що в Європі шоу не привабливі, але в Штатах вони все-таки правильніше організовані.
 
- Як вам останній бій Віталія Кличка з Шенноном Бріггсом?
 
- Наш боксер відпрацював на п'ять з плюсом. Якби він завалив Бріггса в початкових раундах, це б не справило особливого враження. А так ми побачили міць Віталія і героїзм Шеннона. На мій погляд, цей поєдинок в черговий раз підтвердив, що на даний момент братам Кличко у світі рівних немає.
 
- Ви вже знаєте, хто стане вашим наступним суперником?
 
- Зараз якраз ведуться переговори. Судячи з усього, зустрінуся з колишнім кубинським олімпійцем Йорданісом Деспейном.

Коментарі ()