Головне

Нужненко не зміг стати чемпіоном Європи

17.07.2010 02:09 723 0
Юрій Нужненко (30-2-1, 14 КО) програв бій за титул чемпіона Європи EBU у напівсередній вазі Меттью Хаттону (40-4-2, 15 КО).

Після усіх 12 раундів судді виставили рахунок 117-110, 116-111, 116-111.

У першому раунді протистояння у Болтоні британець побував у нокдауні після лівого бокового у щелепу від українця.

Нужненко активно розпочав бій, зайняв центр рингу і виграв стартові три раунди. Проте вперед українець йшов з явно малою кількістю ударів, дозволяючи супротивнику проводити жорсткі і хльосткі серії назустріч.

Атаки нашого боксера були різноманітнішими - Юрій регулярно підключав роботу "по поверхах". Але після четвертого раунду статистика стала неухильно схилятися на користь британця, який вміло використовував свою перевагу у довжині рук.

Примітною ознакою бою стали активні атаки українця на початку кожного раунду і віддані супернику завершення трихвилинок.

Після шостого раунду, можливо через втому, Нужненко став менше працювати тулубом, що додало точних ударів супернику і відбилося на суддівських записках. У восьмому відрізку Хаттон знову опинився на канвасі рингу, ставши на коліно. Цього разу причиною був явно не удар суперника, а банальна втрата рівноваги.

Після дев'ятого раунду у куті українця пролунав заклик тренера Олександра Поліщука: "Чемпіонські раунди!". Щоправда якось змінити картину на рингу Юрію не вдавалося - Хаттон працював на контратаках і був влучнішим за нашого боксера.

"Ти ж не втомився? А чого ти зблизька не працюєш? - Тримає. - Так відштовхни і працюй!", - Поліщук намагався змінити ситуацію і після 10 раунду. В останню трихвилинку Меттью спробував нав'язати відкритий обмін ударами, і загалом провів раунд дуже активно.

Але ні статистика ударів на користь Хаттона (121 проти 95), ні його більший відсоток влучних "пострілів" у голову, не можуть адекватно пояснити такий розрив очок у записках суддів. На думку суддів, Меттью виграв усі раунди, крім перших двох-трьох, що явно не відображає події на рингу.

Коментарі ()