Головне

Кримінальну справу проти Валуєва закрили

08.06.2010 12:45 124 0
ГУВС Санкт-Петербурга припинило провадження у кримінальній справі про побиття Ніколаєм Валуєвим охоронця торгівельного центру за відсутністю складу злочину.

Як повідомляє "Комерсант", справа стосується інциденту 19 січня 2006 року, коли на стоянці перед спорткомплексом "Спартак" у Санкт-Петербурзі між охоронцем Юрієм Сергєєвим і екс-чемпіоном світу WBA.

Перший був госпіталізований зі струсом мозку, забоєм грудної клітини та саднами.

За зверненням Сергєєва було заведено кримінальну справу стосовно Валуєва, боксер був визнаний винним у заподіянні легкої шкоди здоров'ю і засуджений до штрафу в 30 тисяч рублів. Такий вердикт не влаштував обидві сторони: Валуєв стверджував, що не винен, а Сергєєв вважав компенсацію дуже маленькою.

Рішення було оскаржене в Калінінському суді Петербурга і згодом скасоване у зв'язку з новими обставинами. У 2009 році була проведена нова судово-медична експертиза, яка встановила, що в Сергєєва в період з 12 січня по 2 лютого 2006 року були зламані три ребра, що дозволило перекваліфікувати звинувачення за статтею 112 КК РФ ("навмисне заподіяння середньої тяжкості шкоди здоров'ю").

Слідство в ході розслідування нової справи зв'язок інциденту між Валуєвим і Сергєєвим та слідами перелому ребер достовірно встановити не змогло, і ухвалило рішення про його припинення, проте ГУВС Петербургу скасувало цю постанову і відправило справу на новий розгляд.

Адвокат Сергєєва Олександр Заварухін вже назвав нове рішення петербурзького ГУВС незаконним і необґрунтованим і пообіцяв його оскаржити.

Коментарі ()