Головне

Валерій Хлистов: Неклюдов показав фантастичний бокс

06.05.2010 18:57 513 0
Валерій Хлистов: Неклюдов показав фантастичний бокс
Головний тренер молодіжної збірної України з боксу Валерій Хлистов прокоментував виступ нашої команди на молодіжному чемпіонаті світу.

Про жеребкування

В цьогорічних змаганнях прийняли участь найкращі боксери з 97 країн світу, що стало абсолютним рекордом за кількістю учасників (понад 460 боксерів). Особливого ажіотажу додавало те, що на цьогорічному чемпіонаті світу розігрувалися ліцензії на перші в історії юнацькі Олімпійські Ігри, які пройдуть у Сінгапурі. Тому неймовірні пристрасті відчувалися ще до початку змагань.

Офіційна церемонія жеребкування пройшла одразу після зважування боксерів, тобто в перший день змагань. Результатами я залишився повністю задоволеним, адже чудово розумів, що прохідних поєдинків не буде і розраховувати на легкий жереб було не зовсім вірно.

Про невтішні результати перших днів змагань

Перші дні виявилися для нас особливо важкими. Усім хлопцям необхідно було впоратись з хвилюванням. Кому це вдалося зробити, а кому ні, ви мали змогу спостерігати на власні очі. В захист своїх боксерів можу сказати, що на сьогоднішній день ми маємо досить молоду команду, яка ще не має великого досвіду виступу на змаганнях подібного рівня. Як кажуть спортсмени, команда ще не "обкатана", що і відобразилося на нашій збірній. Але хлопці показали величезне бажання і самовіддачу, за що їм моя подяка. І в разі правильної роботи, через рік-два, ми матимемо потужну команду, яка дасть бій усім провідним командам світу.

Про втрачені можливості

Деякі з наших боксерів все ж таки мали змогу вдаліше виступити. Для прикладу Дмитро Черняк ( до 60 кг.) у фінальному раунді мав перевагу над своїм суперником у три пункти, проте зупинився і в результаті поступився. Іван Хомяк міг пройти набагато далі, адже на сьогоднішній день він перебував в доволі непоганих кондиціях. Не пощастило з жеребкуванням Павлу Іщенко. У першому двобої його суперником був майбутній тріумфатор турніру.

Про медалістів світового форуму

Передусім хочу привітати наших медалістів. Хлопці показали високий клас боксу і продемонстрували залізну витримку, що і дозволило їм здобути медалі світової першості і саме головне кваліфікуватися на юнацькі Олімпійські Ігри в Сінгапурі.

Якщо розібрати виступ кожного з боксерів окремо, то отримаємо таку картину.

Про Олександра Скорого

Показав пристойний рівень боксу. Головне, що збулася його головна мрія - представити нашу країну на перших в історії юнацьких Олімпійських Іграх.

Усю дистанцію Олександр пройшов рівно та впевнено. Що стосується півфінального поєдинку проти француза, то Олександр був просто не готовий до такого боксу, який запропонував його суперник. Француз дуже добре відчував дистанцію за рахунок довгих рук та високого зросту і як не намагався Олександр пройти в ближній бій, француз завжди його стримував. Звідси і результат. Проте ця поразка з позитивного боку вплинула на Олександра і тепер ми знатимемо на що робити особливі акценти в подальших тренуваннях.

Про Олега Неклюдова

Важко зараз підібрати необхідні слова, просто скажу - фантастика! Ще до початку змагань я покладав особливі надії на Олега, дуже приємно, що ці надії не виявилися даремними.

З пересторогою я очікував на перший бій Олега, адже на дебютній стадії змагань його суперником був потужний боксер з Узбекистану Акрамджон Мамаджонов, який був чинним чемпіоном Азії. Незважаючи на усі титули суперника, Олег показав фантастичний бокс і розбив свого опонента вщент. Після цього практично був упевнений що Олег здобуде необхідну медаль, а коли Олег ще й здолав кубинця, я не мав жодних сумнівів, що він стане чемпіоном.

Медалі молодіжного чемпіонату світу. Фото ФБУ
Про підсумки

Я залишився повністю задоволений своїми боксерами. Команда билася до кінця, до останньої секунди. У кожного з боксерів був "вогник в очах", адже та самовіддача та настрій на кожний раундів мене вражав. Я впевнений що в майбутньому ми підготуємо багато талановитих боксерів, які будуть справжніми зірками в дорослому боксі.

Про організацію змагань

Все було організовано на найвищому рівні. Змагання проходили в щойно зведеному спортивному комплексі, який вразив своїми масштабами та оздобленням. Усе в цій споруді відповідало останнім словам техніки. Даний комплекс зведений у формі амфітеатру що дозволяло глядачам з комфортом спостерігати за перипетіями на ринзі. Усе було продумано до найменших дрібниць.

Про Азербайджан, Баку та бакинців

В Азербайджані я вже не в перший раз і з кожним приїздом до цієї країни мене переповнюють позитивні враження. Що стосується Баку, то про це місто можна говорити не одну годину. Вражаюча інфраструктура, приємні люди, з кожним роком це місто перетворюється на казку. Особливо вразила їхня набережна. Уявіть - вона повністю оздоблена мармуром. Окремим пунктом можна виділити чистоту на вулицях, це просто вражає око. За усім цим порядком стоїть одна людина - президент Азербайджану Ільхан Алієв. З ким тільки не приводилося спілкуватися, усі в унісон говорили теплі слова в адресу свого президента, і не дивно, адже всі дії цієї людини спрямовані на покращення життя жителів Азербайджану.

ФБУ

Коментарі ()