Головне

IBF хоче від Кличка бою з Повєткіним

14.04.2010 09:34 673 0

Керівництво Міжнародної боксерської федерації (IBF) поки не одержувало ніяких повідомлень від чемпіона IBF у надважкій вазі Володимира Кличка про те, що він хоче провести об'єднавчий двобій проти володаря титулу WBA британця Девіда Хея.

Про це заявив один з керівників IBF Ліндсей Таккер в інтерв'ю sportbox.ru.

В IBF очікують від Кличка проведення обов'язкового захисту титулу проти Олександра Повєткіна.

"Усе, що мені відомо - команди Кличка й Повєткіна в цей час ведуть переговори про організацію двобою, - сказав Таккер. - Про те, що Кличко має намір битися з Девідом Хеєм, я нічого не знаю. Наше завдання полягає в тому, щоб Повєткін зустрівся з Володимиром: ми занадто довго чекаємо офіційного захисту Кличка нашого пояса. З його ініціативи ми не дозволили Повєткіну розіграти титул тимчасового чемпіона, але при цьому Кличко пообіцяв, що після зустрічі з Едді Чемберсом буде битися з Повєткіним. І ми очікуємо, що він зробить саме так.

При певних обставинах, згідно з нашими правилами, чемпіон може попросити одноразове виключення. Однак це ще не виходить, що ми гарантовано задовольнимо його прохання, - відзначив Таккер.

Сторони мають домовитися про бій до 26 квітня, якщо ні, то призначимо торги".

Тим часом, Володимир Кличко в інтерв'ю Fanhouse.com висловив упевненість у тому, що він не ризикує своїм титулом IBF, бажаючи зустрітися з Девідом Хеєм, і Міжнародна боксерська федерація дозволить йому відкласти проведення обов'язкового захисту титулу заради об'єднавчого двобою.

"В IBF є правило, яке дозволяє мені, як чемпіонові, відкласти обов'язковий захист, якщо я хочу провести об'єднавчий бій, - сказав Кличко. - Наступний обов'язковий захист повинен бути проти Олександра Повєткіна, і я зустрінуся з ним, якщо Девід Хей відмовиться від бою зі мною. Але я знаю, що IBF або будь-яка інша організація погодиться на бій з Девідом Хеєм, якщо це буде об'єднання титулів. Я дуже довго володію чемпіонськими титулами, і сумніваюся, що будь-яка із організацій (IBF, WBO або IBO) не дасть мені провести об'єднавчий двобій проти Девіда Хея".

Коментарі ()