Головне

Стюарт: Проблема і слабкість Кличка в тому, що він занадто багато фінтить

26.03.2010 09:14 498 0

Володимир Кличко у рингу показує лише 60 відсотків того, що може.

Про це заявив тренер українського боксера Емануель Стюарт, інформує allboxing.ru.

Наставник оцінює виступ свого підопічного у двобої проти Едді Чемберса тільки на "четвірку".

"Він міг виступити краще, це йому цілком під силу, але все одно непогано проявив себе. В останні кілька раундів мені довелося постаратися, щоб змусити його переключитися з його звичайного режиму. Він дійсно розлютився, в ньому закипіли емоції, і тоді він вийшов і проявив себе. Це моя робота - робити все, щоб боєць виступив найкращим чином, і я радий, що він відреагував і зробив те, чого від нього чекали.

Судячи з цього виступу і за нашими розмов в останні дні, Володимир розуміє, що він діє недостатньо активно, дуже раціонально і занадто механічно. Думаю, в майбутньому ми побачимо в його особі більш агресивного боксера.

Якби він показував хоча б 80% від того, на що здатний - а зараз він показує лише близько 60% - він був би найприголомшливішим важкоатлетом в історії боксу. Мені ніколи ще не доводилося працювати з боксером, що володіє настільки потужним разовим ударом.

Я ніколи не бачив, щоб на тренуванні суперника нокаутували через блок - саме це сталося у нас в залі приблизно три тижні тому з одним спаринг-партнером. Володимир викинув лівий хук, спаринг-партнер заблокував удар, але все одно опинився в нокауті, незважаючи на двадцятиунцієві рукавички.

У нього неймовірно сильний разовий удар, може тому він і не б'є комбінації. Однак його проблема і слабкість в тому, що він занадто багато фінтить. Головною його відмінною рисою є те, що він зберігає силу удару до останніх раундів. Багато нокаутерів, такі як Тайсон, були чудові в початкових раундах, але дуже рідко - у прикінцевих.

Володимиру траплялося нокаутувати суперників на початку бою, як він зробив це з Крісом Бьордом, Реєм Остіном і Елісео Кастільо. Він нокаутував їх, оскільки почав рано викидати силові удари. Але в той же час в бою з Семом Пітером він тричі піднімався після нокдауну, а в останньому раунді цього дуже важкого бою Пітер опинився в стоячому нокауті від одного удару - лівого хука", - міркує Емануель Стюарт.

Коментарі ()