Головне

Кличко нокаутував Чемберса ВІДЕО

21.03.2010 00:54 6717 0
Кличко нокаутував Чемберса ВІДЕО

Чемпіон світу за версіями IBF, IBO, WBO Володимир Кличко (54-3-0, 48 КО) відстояв титули у бою з американцем Едді Чемберсом (35-2-0, 18 КО).

Українець нокаутував суперника лівим боковим ударом у 12 раунді за 12 секунд до завершення бою. Після падіння на ринг американець не міг прийти до тями більше хвилини.

Протягом усього бою Кличко перемагав суперника за очками. У другому раунді Чемберс пропустив важку двійку прямих ударів і ледь не опинився у нокдауні. Після дев'ятого раунду у Чемберса розірвалася права рукавиця, команда суперника Кличка була змушена її замінити. Чемберс, який до кінця раунду виглядав втомленим, отримав необхідний час на відпочинок. Однак в "чемпіонських" раундах Кличко зумів провести кілька результативних атак та нокаутувати претендента.

Бій відбувався на стадіоні ESPRIT-Arena у Дюссельдорфі (Німеччина), що вміщує 55 тисяч глядачів.

Звіт

Писати про бої Володимира Кличка можна чотирма словами: джеб+крос+лівий хук. Українець, який провів блискавичний захист титулу після дуже важкої травми, складної операції та 9-місячного відновлення, не показав у бою проти Чемберса нічого такого, щоб здивувалося досвідчених любителів боксу.

Однак така на перший погляд "простота" у роботі на рингу вкотре принесла чемпіонський результат. Так сталося і в бою із "Швидким Едді".

Перед поєдинком спеціалісти не дарма побоювалися за результат, адже Володимир Кличко дуже не любить швидких і напористих бійців, які готові йти в атаку, витримуючи важкі джеби українця. У бою з Дмитренком Чемберс наочно продемонстрував, що необхідно робити маленькому (185 см та 95 кг) супертяжу, щоб опустити на настил рингу двометрового боксера. Однак, клас двох українців дуже відрізняється, і те, що дозволяв роботи Олександр, ніяк не міг дозволити собі Кличко-молодший. У нього за плечима дуже добрий урок бою з Семом Пітером.

Володимир розпочав бій досить активно - захопив центр рингу, одразу став підключати праву руку. Вже в першій трихвилинці українець провів пару непоганих прямих двійок, які, втім, не дуже зашкодили претенденту.

Цікаво, що американець, який у першій половині бою краще виглядав на виходах з клінчів, коли регулярно проводив або праві кроси через руку або ж ліві бокові у тулуб, вдався до "брудної роботи".

У першому раунді він у клінчі підняв Кличка та спробував по-борцівські кинути на ринг. У другому трюк, розрахований на те , щоб вивести Кличка з рівноваги та примусити необачно йти вперед, вдався. Едді буквально кинув Володимира на ринг. Той не відреагував на провокації. Кличко-молодший спокійно продовжував вести свій бій і практично одразу блискавично відповів. Чемберс пропустив правий прямий та "поплив" назад до канатів, Кличко кинувся швидко добивати і в цьому, можливо, і помилився. Американець зумів увійти в клінч та виграти час на відновлення.

Більше в атаці у американця практично нічого не виходило. Кличко відмінно контролював дистанцію бою, і більшість спроб Чемберса дістати лівим хуком та правим кросом просто не долітали до нашого боксера. Американець пробував використати ще одну маленьку хитрість. Джеби українця він намагався зустрічати не тільки правими назустріч в рукавицю, але й лівими боковими у передпліччя. Розрахунок, швидше за все, був на рецидив травми Кличка.

Починаючи з 5-6 раундів американець став втрачати швидкість у русі тулубом та у роботі ніг. Це дозволило Кличку проводити більше акцентованих ударів. Після дев'ятого раунду розірвана рукавиця допомогла вже важкому і не такому швидкому Чемберсу відновитися. Дозволю припустити, що це був ще один хитрий трюк від команди з США.

На десятий раунд Чемберс вийшов наче на перший - швидкість повернулася і на Кличка чекали дуже важкі і ризиковані дев'ять хвилин бою. Адже у куті Чемберса чудово знали, що їх боксер програє за очками, та мали давати вказівки активно йти в атаку, шукаючи щастя у перемозі одним ударом.

Цікаво, що в 11 раунді Кличко єдиний раз за бій спробував пробити аперкот - і не влучив. За шість хвилин 10-11 раундів претендент на провів жодної вдалої атаки та продовжував приймати важкі двійки переважно на блок.

На дванадцяту трихвилинку, здавалося, Чемберс вийшов із наміром просто відстояти бій до кінця. Однак Кличку вдалося спочатку похитнути суперника двійкою прямих, потім додати ліві бокові. Чемберс не впав. І все вже йшло до перемоги одностайним рішенням суддів, коли за кілька секунд до завершення бою Чемберс нарвався на важкий лівий боковий. Встати американець зміг тільки за півтори хвилини.

1 раунд

2 раунд

3 раунд

 

4 раунд

6-7 раунди

8-9 раунди

10 раунд 

11-12 раунди

12 раунд, нокаут

Оголошення переможця, повтори

Коментарі ()