Головне

Промоутери Валуєва звинувачують Кличка у жадібності

14.02.2010 23:52 432 0

Головний менеджер промоутерської компанії Sauerland Event Кріс Мейер, що представляє інтереси екс-чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBA росіянина Ніколая Валуєва на переговорах з українським володарем паса WBC Віталієм Кличком, вважає позицію протилежної сторони неконструктивною.

"Так, Валуєв програв свій останній бій, але Кличко також нікого не вразив виступами в недавньому минулому, - цитує Майера Boxingscene.

"Чому К2 повинні набивати кишені грішми за рахунок Валуєва, Don King Promotions і Sauerland? Замість пошуку рішення проблеми спільними зусиллями, брати висувають умови, що ігнорують контрактні зобов'язання Валуєва, Don King Promotions і Sauerland.

Майер нагадав про те, що в Sauerland Event є діючий контракт із Першим каналом німецького телебачення (ARD), у той час як у Кличко існує угода з радіомовною корпорацією RTL.

"Ми запропонували провести торги по певних питаннях, щоб добитися найбільш максимального прибутку, - продовжив Майер.

"Цей механізм сприяв би рішенню проблеми трансляції між двома конкуруючими німецькими телеканалами. У цьому випадку компанія, що зробила кращу пропозицію, і одержала б права. Ми вже говорили про це із президентом WBC Хосе Сулейманом, і він погодився сприяти організації таких торгів.

Привабливість цього бою не в тому, що Кличко буде захищати свій пояс, а в тому, що він побореться з Валуєвим. А то, що Віталій є чемпіоном світу WBC, у цьому випадку не є вирішальним для одержання прибутку від цього двобою. Показово те, що К2 самі запропонували провести бій на стадіоні "Шальке". Цей бій може стати одним із найприбутковіших у Німеччині, якщо не найбільш прибутковим, з погляду виторгу від продажів квитків на боксерський матч.

Майер готовий до продовження переговорів, але тільки якщо команда Кличка перестане наполягати на гонорарі Валуєва в розмірі двох мільйонів доларів.

"Я не впевнений, що Клички дійсно хочуть бою з Валуєвим. Можу припустити, що Віталій і Володимир бояться, що не зароблять не так багато грошей, як за звичай, коли борються із суперниками, яким недоплачують. Повернення К2 до переговорів залежить від того, якщо Клички дійсно прагнуть провести цей двобій."

sportbox.ru

Коментарі ()