Головне

Шугар Рей Робінсон названий найкращим боксером усіх часів ВІДЕО

18.12.2009 21:16 412 0

Багаторазовий чемпіон світу Шугар Рей Робінсон названий найкращим боксером усіх часів за версією видання greatestever.com.

Чемпіони світу брати Віталій і Володимир Кличко в номінанти не висувалися.

З червня по грудень цього року на сайті проходило голосування, в якому любителі боксу вибирали найкращого з кращих боксерів усіх часів. Спеціальне журі з фахівців в області профі-боксу склало список кандидатів у 8 вагових категоріях, а також список кращих боксерів незалежно від ваги.

Боксерів з колишніх республік Радянського Союзу представляв вірменин, чемпіон світу за версіями WBC / WBA у вазі "супермухі" (до 52,2 кг) Вік Дарчинян.

У голосуванні взяли участь понад 500 тисяч відвідувачів.

Найбільшу кількість голосів набрав Шугар Рей Робінсон, американський боксер-професіонал, який виступав у легкій, першій напівсередній, напівсередній, перший середній, середній, другий середній і напівважкій вагових категоріях. Чемпіон світу в напівсередній (1946-1950) і середній (1951, 1951-1952, 1955-1957, 1957 і 1958-1960) вагових категоріях.

Також Робінсон у 2002 році був названий найкращим боксером усіх часів незалежно від вагової категорії за версією авторитетного американського журналу "Ринг".

У нинішньому голосуванні Робінсон переміг відразу в двох номінаціях (в середній і напівсередній вазі), він став і найкращим боксером усіх часів, обійшовши Менні Пакьяо і Мухамеда Алі. Алі став найкращим надважковаговиком (48%), за ним з великим відставанням йдуть Майк Тайсон і Роккі Марчіано.

Серед тріумфатором також виявилися Рой Джонс-молодший (у напівважковаговиках), Роберто Дюран, Менні Пакьяо (в напівлегкій), Вілфредо Гомес і Рікардо Лопес, пише Bagnet.org.

Коментарі ()