Головне

Едді Чемберс: Мобільність стане ключем до успіху в бою з Кличком

16.12.2009 11:19 623 0
Едді Чемберс: Мобільність стане ключем до успіху в бою з Кличком

Обов'язковий претендент на титул WBO в надважкій вазі американець Едді Чемберс прокоментував призначений на 20 березня поєдинок проти чемпіона WBO/IBF/IBO українця Володимира Кличка.

Днями з'явилася інформація, що ваш бій з Володимиром Кличком відбудеться 20 березня. Як ви відреагували на цю інформацію, напевно перебуваєте у передчутті бою?

Абсолютно правильно. Я вважаю, що бій з Володимиром буде найбільш значущим в моїй кар'єрі, адже від його результату буде залежати моє спортивне майбутнє. Багато людей недооцінює мене, думають, що я не готовий до цієї зустрічі, але щодо цього в мене зовсім інша думка ...

Коли плануєте розпочати підготовку до бою?

За великим рахунком, я вже приступив до підготовки. Наприклад, щодня ходжу в тренажерний зал. Хочу бути завжди в добрій формі, тому практично ніколи не роблю перерви в тренуваннях, постійно займаюся, стежу за собою. Офіційний тренувальний табір стартує наприкінці січня.

Уже визначилися з вибором спаринг-патнерів?

Ще не думав про це. Можу сказати, що основний кістяк складуть хлопці, які готували мене до бою з Дмитренком. Також запросимо парочку високих і швидких бійців.

Згадуючи ваш останній поєдинок проти Дмитренка, не можна не відзначити, що ви виступали в рекордно легкій для себе вазі, лише 208 фунтів (94,3 кг). В якій вазі ви маєте намір підійти до бою з Кличком?

Хотілося б виступити в діапазоні 210-215 фунтів (95,2 - 97,5 кг), не більше. Я буду робити ставку на швидкість, тому зайва вага може зіпсувати всі мої плани. Думаю, мені вдасться підійти до березневого бою в ідеальній формі.

Чи є подібність між Дмитренком і Кличком-молодшим?

Між цими бійцями дуже багато спільного, так само як і різного. Володимир збитіший, підтягнутий. Дмитренко, навпаки, масивний, великий. Проте Олександр дуже рухливий, незважаючи на свої габарити. Бій з ним став чудовою підготовкою до зустрічі з Володимиром.

Питання, яке ставлять усім суперникам Кличка-молодшого: за рахунок чого ви маєте намір протистояти його джебу?

[VR]20 березня. Німеччина. Бій за титул чемпіона світу в надважкій вазі за версією WBO.

Володимир Кличко (53-3-0, 47 КО) - Едді Чемберс (35-1-0, 18 КО)[/VR]Мобільність стане ключем до успіху в бою з Кличком. Багато попередніх суперників Володимира були не такі рухливі, а значить, уразливі. За рахунок роботи ніг я маю намір змусити суперника промахуватися і помилятися. Постараюсь нав'язати йому свою манеру ведення бою, щоб йому довелося прилаштовуватися до мене. Якщо мені вдасться це зробити, можна вважати, що перемога у мене в кишені.

А якщо обрана вами тактика не буде приносити плодів під час зустрічі?

Я не збираюся дотримуватися конкретної тактики на бій. У моєму арсеналі буде як мінімум три сценарії бою, що я буду дотримуватися. Я чудово вивчив суперника, знаю його методи нападу і відступу. Буду йти вперед, використовувати свій атлетизм і агресію. Приміром, у суботньому поєдинку Віталія проти Кевіна Джонсона другому явно не вистачало агресії в діях. Необхідно проявляти агресію до суперника, так я й зроблю.

Судячи з ваших слів, ви справді налаштовані дуже агресивно.

А як же інакше? Я той, хто повинен повернути титул чемпіона світу в надважкій вазі в США в той момент, коли наша країна цього так потребує.

Володимир провів лише один бій цього року, у той час як ви виходили в ринг двічі. Чи зіграє даний факт вам на руку?

Чесно кажучи, навіть не замислювався над цим. Подивіться на Флойда Мейвезера-молодшого, він не боксував майже два роки, проте вийшов і впевнено переміг Маркеса. Боксери найвищого рівня - професіонали своєї справи. Вони завжди перебувають у відмінній формі, і неважливо, скільки він не виходив у ринг - місяць або рік, він все одно проводить тренування, спаринги і буде готовий дати відсіч будь-якому суперникові.

Ви не так часто проводили поєдинки в Німеччині. Це всього третій ваш бій у цій країні?

Так, це буде третій бій. Перший був проти Алєксандра Повєткіна. Другий проти Дмитренка. Третій, сподіваюся, відбудеться 20 березня проти Володимира Кличка.

Championat.ru за матеріалами Eastsideboxing

Коментарі ()