Головне

AIBA ввела рейтинг рефері за "зірками"

04.11.2009 13:15 418 0
Міжнародна асоціація любительського боксу проінформувала про план реалізації нової системи суддівства. Відтепер AIBA роз поділить суддів за рейтингом.

Рейтинг суддів буде позначатися "зірками".

На чемпіонаті світу в Мілані AIBA відібрала 42 тризіркових судді (3 зірки) і до кінця року планує відібрати ще 25 тризіркових суддів, які будуть відправленні восени наступного року на навчання та стажування в Академію боксу в Баканкурі (Канада).

В перспективі, AIBA планує відібрати 120 тризіркових суддів, 60 з яких будуть обслуговувати турніри під егідою AIBA, а інші 60 змагання WSB, а по закінченню сезону WSB також турніри AIBA.

Що стосується рефері одно і двозіркових, то в листопаді місяці штаб-квартира AIBA через Національні Федерації направить комплекти для кожного судді, які матимуть рейтинг в одну та дві зірки (сертифікат, знак та членська картка).

Таким чином, починаючи з наступного року кожен рефері і суддя замість суддівської книжки повинен буде мати членську картку, в яку будуть занесені усі необхідні данні. З наступного року, для прийняття екзаменів для рефері та суддів будуть направлятися екзаменатори: член Суддівської комісії та інструктор Академії, повідомляє ФБУ.

Коментарі ()