Головне

Віталій Кличко: Кар'єра може завершитися у будь-якому з наступних боїв

05.10.2009 14:59 596 0
Віталій Кличко: Кар'єра може завершитися у будь-якому з наступних боїв
Чемпіон світу WBC у надважкій вазі Віталій Кличко слів на вітер дарма не кидає. Сказав - зробив. Так і у благодійності. Саме під час однієї з акцій фонду братів Кличків нашому кореспонденту вдалося поспілкуватися із чемпіоном.

- Віталію, була інформація, що у найближчому майбутньому Ви можете завершити кар'єру.

- Якщо бути точнішим, то кар'єра може завершитися у будь-якому з наступних боїв.

- Ви казали про бажання втілити мрію братів і забрати останній титул - WBA. Дата наступного бою буде залежати від результату протистояння Валуєв - Хей?

- Ми з братом мріємо, щоб у нас були всі найпрестижніші пояси надважкого дивізіону. У нас наразі три з чотирьох. Четвертий у Валуєва. І я тримаю кулаки за те, щоб Ніколай переміг Хея. І хто знає, можливо, у найближчому майбутньому ми зустрінемося і побачимо, хто сильніший.

- Як прокоментуєте заяву Льюіса про те, що брати Клички мають зустрітися на рингу і вирішити, хто з них сильніший?

- Володимир - не тільки брат, а й один з найближчих мені людей. І я б не хотів зустрітися із ним у рингу. По-перше, він досить сильний і проти нього важко боксувати. По-друге, я б не хотів засмучувати наших батьків. Неможливо уявити їхні емоції, коли син буде битися із сином.

- Віталію, ви провели три бої за один рік. Наскільки важко далися поєдинки після повернення у великий бокс?

- Будь-яке досягнення вимагає багато затраченої енергії для того, щоб реалізувати поставлену перед собою мету.

- Жоден із цих поєдинків не завершився "чистим" нокаутом. Це співпадіння, чи просто тренери суперників бояться тяжких наслідків для їх спортсменів?

- Я думаю, якби тренер Кріса Арреоли не зупинив би поєдинок, то у наступному раунді його підопічний опинився б на підлозі. Тренер зробив усе, щоб Кріс не отримав травм.

- Київ або Україна побачить коли-небудь бій Кличка?

- У Києві бій неможливий. Тут немає такої інфраструктури, яка може прийняти таку подію. А от на надсучасному стадіоні у "Донецьку" можливо і буду боксувати. "Донбас Арена" - одна з найкращих арен у світі. Я не відкидаю можливості проведення поєдинку на цій арені.

- WBC нібито запропонувала вам провести бій у Мексиці. Це насправді так і чи цікава така ідея?

- Я не володію такою інформацією. Та якщо буде хороша пропозиція, то чому б і ні.

- Нещодавно Сергій Дзинзирук розірвав відносини із Клаусом-Петером Колем. Ваш брат казав, що такий боксер буде цікавий усім провідним промоутерам світу. А вам, як промоутеру К2, цікавий Дзинзирук?

- Нас цікавить Сергій Дзинзирук.

- Стежили за любительським чемпіонатом світу у Мілані? Якщо так - кому із наших та іноземних спортсменів ви готові зробити пропозицію про перехід у "профі"? Наприклад, Ломаченку.

- Ломаченко - дуже талановитий боксер. Якщо він вирішить припинити любительську кар'єру і перейти у "профі", то я і моя компанія зробить усе, щоб передати йому наш досвід і зробити з нього чемпіона.

- Ваша дружина Наталія відвідує ваші поєдинки. А синам Єгору та Максиму дозволяєте дивитися "роботу" тата? Не хочете, щоб хтось і з них став боксером?

- Дивитися свої бої синам не дозволяю, адже вони ще маленькі. Яку б професію вони не обрали, найголовніше - вони мають стати хорошими людьми. Захочуть зайнятися боксом, то я зроблю все для того, щоб у них все вийшло.

Коментарі ()