Головне

Дзинзирук залишає Universium

14.08.2009 12:50 915 0
Німецьку компанію Universum Box-Promotions вирішив залишити чемпіон WBO у першій середній вазі з України Сергій Дзинзирук, повідомляє AllBoxing. Цього року українець ще жодного разу не виходив на ринг.

Спочатку передбачалося, що він проведе захист свого титулу в США проти перспективного американця Джеймса Кіркланда, однак американський боксер був затриманий за незаконне володіння зброєю. Потім його промоутери вели переговори про інший двобій у США проти володаря тимчасового титулу WBO у цій ваговій категорії Пола Вільямса, але Вільямс вирішив 3 жовтня зустрітися з чемпіоном світу в середній вазі Келлі Павликом.

Усе це привело до того, що 33-річний український спортсмен вирішив відмовитися від продовження свого контракту з Universum, термін дії якого минув ще торік.

"Повертаюся в Україну. І іду з Universum, - заявив Дзинзирук, що зараз знаходиться в Гамбурзі. - Контракт із цією промоутерською компанією в мене закінчився у 2008 році. Правда, там був пункт, відповідно до якого в Universum було першочергове право пролонгувати зі мною угоду. Але до цієї теми ми не поверталися. Тому я здивувався, коли якось раз побачив у своїй поштовій скриньці лист від цієї компанії.

У ньому мені повідомлялося, що Universum вирішив пролонгувати контракт із мною ще на два роки".

"Навіщо мені такий промоутер, що не може організувати нормальний двобій? Адже доходить до маразму - я взагалі можу не вийти на ринг у 2009 році! - відзначив чемпіон. - Не полінувався сходити зі своїм контрактом до юристів, проконсультувався в них. Виявилося, що пролонгація угоди в односторонньому порядку незаконна. Порушує права людини. Якщо Universum мене не відпустить, буду з ними судитися".

Чемпіон розповів, що в нього вже є пропозиції зі США про продовження боксерської кар'єри за океаном, і найближчим часом він має намір зустрітися з представниками американських промоутерських компаній.

Коментарі ()