Головне

WBC планує ввести додаткове зважування боксерів

04.08.2009 10:27 182 0
Всесвітня боксерська рада (WBC) має намір ввести ще одну процедуру попереднього зважування. Додаткове контрольне зважування буде проходити за 15 днів до початку поєдинку. Цей захід, на думку WBC, покликаний захистити боксерів андекарта від небезпеки, яку може нести їх здоров'ю прискорене скидання ваги.

Наразі, згідно з правилами WBC, вага боксера не може перевищувати ліміт на 10% за місяць до поєдинку і 5% за сім днів до бою, за 24 години до двобою боксери повинні укластися в рамки відведеної вагової категорії.

"Термін у 15 днів - це як раз той самий час, коли промоутери укладають контракти з боксерами, які будуть проводити чотирьох-і шестираундові поєдинки. Ніхто не знає, в яких кондиціях вони перебувають на той момент. Вони просто намагаються укластися в ліміт до офіційної церемонії зважування. Це може призвести до нещасних випадків, так що необхідно піти на такий гуманний крок, як зважування за 15 днів до бою", - цитує президента WBC дона Хосе Сулеймана championat.ru з посиланням на BoxingScene.
Коментарі ()