Головне

Шатернікова закликатиме українок не терпіти насильство

30.07.2009 11:09 511 0
Чемпіонка світу та Європи з боксу Аліна Шатернікова закликатиме українок не терпіти домашнє насильство. Її зображення буде розміщене на початку серпня на сітілайтах і бігбордах по всій Україні.

"Я терплю заради перемоги, а ти?" - з таким питанням звертатиметься чемпіонка з боксу Аліна Шатернікова до мешканців кількох українських міст. Її зображення буде розміщене на початку серпня на сітілайтах і бігбордах у Києві, Донецьку, Сімферополі, Дніпропетровську та інших містах. Йдеться про нову хвилю зовнішньої соціальної реклами в межах Національної кампанії з подолання насильства в сім'ї "Стоп насильству!".

Проект фінансує Програма розвитку ООН, Представництво Європейської Комісії та Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку.

Як розповіла "Німецькій хвилі" координатор Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні Лариса Кобелянська, нова реклама закликатиме передусім жінок - не терпіти насильство, не бути пасивною жертвою й не мовчати, бо "мовчання означає співучасть".

У презентації реклами візьме участь і призер Олімпійських ігор з плавання Денис Сілантьєв. Він долучився до Національної мережі чоловіків-лідерів проти насильства.

Першою хвилею реклами "Досить терпіти такі подарунки" прагнули лише привернути увагу до проблеми, тепер намагаються показати вихід. Зокрема, вказують телефон гарячої лінії допомоги.

Кобелянська каже, що дзвінків на неї побільшало з часів початку рекламної кампанії. Обіцяють і третю хвилю соціальної реклами, де будуть зображені чоловіки, які закликатимуть інших до відповідальності за дітей і сім'ю.

Коментарі ()