Головне

Колишній суперник Кличка попросив чемпіона допомогти придбати ліки

19.06.2009 16:20 337 0
Чорногорський боксер Зоран Вуджечіч, який з бився чемпіоном за версіями IBF та WBO Володимиром Кличком десять років тому, просить українця про допомогу.

Колишній спортсмен, який тепер бореться зі смертельною хворобою - розсіяним склерозом - написав листа чемпіону.

"Я написав Кличку листа. Йдеться про дорогий медикамент, який міг би допомогти мені знову нормально ходити. Тому що скільки в мене ще вистачить сил протистояти цій хворобі, я не уявляю", - наводить слова Вуджечіча "Німецька хвиля".  

"Перед боєм з Кличком, 5 лютого 1999 року, я отримав перші погані неврологічні аналізи. Симптомів хвороби тоді, однак, ще не було. Однак, і після Кличка я боксував далі та перемагав. Навесні 2001-го після тренування я уперше відчув важкість у ногах. Ще після двох боїв я завершив свою кар'єру", - додав він.

Спогади про двобій у Штутгарті з найкращим боксером світу, як каже Зоран Вуджечіч, надають йому сил. Коли ж українець, під час відвідин Чорногорії, навіть подзвонив своєму колишньому супернику, у Вуджечіча з'явилися нові життєві сили.

Зараз Зоран Вуджечіч регулярно переглядає запис телетрансляції поєдинку 13 лютого 1999 року. Йому було 37 років, коли він вийшов на ринг проти лише 22-річного Володимира Кличка. Чорногорець стояв на одному з найвищих місць світового рейтингу, а юному талантові з України було потрібно відновити репутацію після першої прикрої поразки від Росса Пьюріті.

Коментарі ()