Головне

Володимир Кличко: Чагаєв цікавіший за Хея

19.06.2009 10:58 297 0
Володимир Кличко: Чагаєв цікавіший за Хея
Пізнім суботнім вечором, 20 червня, молодший із братів Кличків знову вийде на ринг. Вийде, щоб вкотре довести правдивість твердження про еру Кличків у надважкій вазі. Наш чемпіон захищатиме два престижні титули - чемпіона світу за версіями IFB та WBO - проти узбецького чемпіона WBA Руслана Чагаєва.

Володимире, складно було перебудуватися на нового суперника за короткий час?

Я звик до несподіванок, до того, що доводиться боксувати із різними боксерами: маленькими, великими, шульгами та правшами. Це як перелаштуватися на відображення у дзеркалі. У мене було два тижні, щоби вивчити манеру ведення бою Чагаєва. Руслан для мене цікавіший суперник, ніж Девід Хей, адже він - чемпіон світу, і на його рахунку поки немає поразок.

Саме вас називають фаворитом. Наскільки небезпечним вважаєте для себе Чагаєва?

Руслан може бути дуже небезпечним, незважаючи на велику різницю у наших розмірах. Він знає, як боксувати з великими суперниками. Володіє чудовою технікою, котру відпрацьовував ще у любительському боксі. Це він довів у поєдинках із Савоном та Валуєвим. На перший погляд Руслан виглядає не дуже вражаючі через свій невисокий зріст, але у нього величезний досвід і чудова витримка. Тому не збираюся його недооцінювати або переоцінювати, бо точно знаю, що хотів би з ним зробити.

Схоже, що ви ледь не вдячні Чагаєву за те, що він посів місце Хея?

Я висловив повагу Чагаєву за те, що він погодився на цей поєдинок після скасування бою із Валуєвим. Але на ринзі у справу підуть уже не люб'язності, а кулаки.

Ваш брат Віталій сказав, що йому дуже шкода Чагаєва, котрого ви боляче поб'єте...

Я теж так вважаю, бо я - найсильніший у світі боксер-важковаговик. Зроблю усе, щоб довести це у суботу.

На цьому тижні ви відвідали одну із шахт. З чим це пов'язано?

Я хотів більше дізнатися про регіон, де я маю боксувати. Спускався у шахту, зустрічався із людьми, щоби ідентифікувати себе з тими, хто прийде у суботу на "Шальке-Арену".

Що ви скажете на заяву Леннокса Льюіса, мовляв, щоб визначити справжнього чемпіона, брати Клички мають битися між собою?

Не Ленноксу вирішувати, хто справжній чемпіон, а хто ні. Я охоче поділюся мій титул із моїм братом. У цьому випадку у мене немає ні ревнощів, ні заздрощів.

Ви кажете, що хочете стати "народним чемпіоном". Бій перед 60 тисячами глядачів стане етапом досягнення цієї мети?

Це чудова можливість, яка вперше з'явилася у моїй спортивній кар'єрі. З нетерпінням чекаю суботнього вечора і заздалегідь радію зустрічі із такою кількістю людей.

"Спорт-Экспресс в Украине"

Коментарі ()