Головне

Володимир Кличко: від Хея до Чагаєва

05.06.2009 09:25 729 0
Володимир Кличко: від Хея до Чагаєва

Команда українського чемпіона світу постала перед практично нереальною задачею - за три тижні до скасованого бою із Девідом Хеєм знайти альтернативного суперника, який би хоча б не поступився класом британця як боксер. Таких у важкому дивізіоні не так і багато - з першої обойми можна виділити двох чемпіонів WBA Ніколая Валуєва та Руслана Чагаєва, претендента на один із титулів Володимира росіянина Алєксандра Повєткіна та американця Едді Чемберса.

Список однозначно невичерпний, однак говорити про те, що бій, приміром, Кличка із кубинським хвальком Солісом викличе хоч якийсь інтерес... Хіба що у любителів передач про наслідки важких автомобільних аварій.

Зрозуміла і причина практично відмови від бою із Кличком, яка вже пролунала з боку команди Валуєва - Ніколай готувався до бою із порівняно низьким шульгою, а тут треба виходити проти високого правши. Чагаєв же явно не розраховував від Валуєва отримувати удари такої сили і влучності, які він однозначно відчує з боку українця.

Хто би не був новим суперником Кличка-молодшого, однозначно брати-промоутери уже зазнали величезних збитків. Навіть за оптимального, але дуже ефемерного варіанту бою із Валуєвим, інтерес до поєдинку у Німеччині та всьому світі не сягне рівня бою Кличко-Хей. І, передусім, через вдалий піар британського екс абсолютного чемпіона у першій важкій вазі. Людина, яка хоч трошки розуміє підвалини профірингу, знає - якщо ти нецікавий публіці і телеканалам, то за твої хоч тричі чемпіонські бої ніхто не заплатить.

Окрім неготовності більшості адекватних боксерів рівня вийти на самого Кличка після трьох тижнів підготовки, компанії К2 треба вирішити і проблеми організаційного характеру. Адже кожен із боксерів представляє свою компанію, яка має певні контрактні зобов'язання перед телеканалами, зазвичай - прямими конкурентами. Так, щоб залучити у суперники Повєткіна із Sauerland Event, треба домовитися із німецьким каналом ARD, тоді як бій у Гельзенкірхені уже має транслювати RTL. І таких підводних каменів у профі боксі чимало. Згадати хоча б, хто є промоутером Валуєва і за яких неоднозначних обставин цей боксер відмовився від свого останнього поєдинку.

Втім, команда Кличка вирішила зробити ставку на його екс-суперника. Володя уже заявив, що "інфекція" Чагаєва - не більше, ніж фарс від Дона Кінга. Хоча у таборі нашого чемпіона ще сподіваються на те, що Девід Хей таки відновиться за три тижні.

Однак, реаліст і менеджер Кличків Берндт Бенте вважає пріоритетом все-таки бій із Чагаєвим. Хоча і називає із десяток суперників, серед яких Кевін Джонсон, Брайан Мінто, Майкл Грант та інші. Окрім того, вже пролунала і нова дата бою - 11 липня. Очевидно, що "зсув" бою зроблений саме через те, щоб збільшити можливості домовитися із потенційними суперниками або дочекатися термінів відновлення Хея.
Коментарі ()