Головне

Universum заявляє про сплановану акцію проти Чагаєва

31.05.2009 10:32 203 0
Промоутерська компанія Universum Box-Promotion, що представляє інтереси узбека Руслана Чагаєва, не бачить жодних причин для скасування поєдинку проти Ніколая Валуєва за титул чемпіона світу WBA.

Про це Universum заявила після засідання WBA, на якому обговорювалася ситуація зі скасуванням поєдинку Валуєва та Чагаєва.

"Universum Box-Promotion надає медичні свідчення того, що у Руслана Чагаєва немає вірусного гепатиту, а виявлені лише антитіла гепатиту крові. Зразки крові Руслана Чагаєва досліджувалися регулярно, на протязі багатьох років, з використанням технологій чутливіших за ті, які використовуються у фінській лабораторії, на підставі результатів якої було вирішено скасувати бій", - йдеться у заяві кампанії.

Universum надало WBA свідчення того, що показники крові Чагаєва залишалися незмінними і безпечними протягом багатьох років. "Вони незмірно нижче міжнародного стандарту, перевищення якого свідчить про небезпеку зараження. Поточні показники крові Чагаєва такі ж, якими вони були під час його першого бою з Валуєвим у 2007 році".

На підставі цих даних Universum не бачить підстав скасовувати бій та залишає за собою право ініціювати юридичний розгляд справи.

Представники фінської федерації пояснили, що не забороняли проводити бій, але хотіли, щоб Валуєв погодився на пасивне захиснк щеплення, яке потрібно було зробити протягом 24 годин після завершення бою. Повідомлень про рішення Валуєва не було.

"У нас створюється враження, що хтось хоче прибрати зі шляху чемпіона світу Руслана Чагаєва. З 2006 року ніхто не цікавився цим. Тепер раптово проблема виникла перед самим боєм. Але ми ще готові боксувати. Руслан був і залишається чемпіоном", - цитує члена правління Universum Box-Promotion Дітмара Пожву Fightnews.com.

Коментарі ()