Головне

AIBA створила свою професійну лігу

30.04.2009 13:17 291 0

Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) вирішила створити професійну лігу World Series Boxing (WSB).

Планується, що старт ліги буде даний у вересні 2010 року. До того часу на трьох континентах - Америці, Азії та Європі - буде створено 12 команд (по чотири на кожному). Кожна команда буде представлена двома боксерами від кожної з п'яти вагових категорій. Ці команди будуть змагатися з трьома іншими командами свого континенту - чотири рази за сезон - по два рази вдома і в гостях. Кожен командний матч буде складатися з п'яти боїв - по одному в кожній ваговій категорії. Один бій - п'ять раундів по три хвилини. Самі бої будуть проводитися за правилами професійного боксу. Тобто без майок і захисних шоломів. Змагання буде тривати 12 тижнів.

Чотири команди - переможці Конференцій та одна найкраща з тих, які посіли друге місце, вийдуть у плей-офф, який пройде на одній арені в кінці змаганльного сезону. Переможець визначається за підсумками двох півфіналів та фіналу.

У залік будуть йти не тільки командні результати, але й індивідуальні. І в кінці сезону, за два тижні після завершення плей-офф, два кращих боксера у кожній ваговій категорії вийдуть в індивідуальний фінал, де поборються за звання чемпіона світу.

Інтерес до проекту вже проявили 13 країн. З Європи - Франція, Італія, Німеччина, Росія, з Азії - Китай, Корея, Таїланд, Індія, Казахстан, Катар, з Америки - США, Канада, Мексика.

Одна країна може мати максимум дві команди. Володіти командою може компанія, приватна особа або місто . Єдиною умовою є те, що мінімум три боксера мають представляти інші країни. Це дає можливість залучити до проекту федерації інших країн.

Поповнити команду зможуть усі зареєстровані в AIBA боксери, а також ті спортсмени, що пішли в професіонали після Ігор в Пекіні. Відбір в команди буде відбуватися за підсумками чемпіонату світу-2009 в Мілані.

Учасникам WSB буде дозволено брати участь в Олімпіаді.

За матеріалами infox.ru

Коментарі ()