Головне

Віталій Кличко: Готовий на шляху до Валуєва пройти Гомеса

21.01.2009 16:36 696 0
Віталій Кличко: Готовий на шляху до Валуєва пройти Гомеса
Закінчилися переговори між командами чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради Віталія Кличка та обов'язкового претендента Хуана Карлоса Гомеса. Двобій за титул чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі відбудеться у Штутгарті (Німеччина) на арені "Hanns-Martin-Schleyer Halle" 21 березня. Трансляцію двобою будуть вести компанії RTL (Німеччина), НВО (США) та "Інтер" (Україна).

Віталій Кличко проведе сбори у Кіцбюелі (Австрія), куди відбуде за п'ять тижнів до двобою. Поки ж чемпіон відповів на декілька актуальних запитань.

Віталію, чи була вірогідність проведення двобою у США?

Так, така вірогідність була. Але через те, що цей двобій організовує наша компанія "К2 Promotions", а ми завжди намагаємося проводити бої на дуже високому рівні, були досить значні ризики через брак часу. Адже до двобою залишилося усього дев'ять тижнів... Тому зустріч пройде у Штутгарті. Але я думаю, що наступний бій ми проведемо у США.

Чому у Німеччині ви обрали саме Штутгарт?

Пропозиція відповідала статусу чемпіонського двобою. Є інтерес, є партнер, є арена, яка вміщує близько 16 тисяч глядачів... В цілому, ідеально підходить для проведення титульного двобою.

Чи справді з Хейєм велися переговори, чим вони закінчилися, й чи будеш ти битися з цим британським боксером? 

Переговори велися. Закінчилися вони однозначно дуже успішно - ми дійшли спільної згоди: є усна домовленість, рукостискання, що цей бій відбудеться на початку літа. Спочатку з Хейєм мав битися я. Але в решті решт ми з Володимиром, ледь не посварившись, кинули монетку, й доля вирішила, що покарати Хейя за його дрібні витівки має саме молодший Кличко. Таким чином, усі домовленості, яких було досягнуто на мій бій, автоматично переносяться на бій Володимира.

Коли оголосите місце, дату, хто організатор, де транслюють?

Ми усе знаємо: де буде відбуватися, місце, дату, час, хто організатор... Але щоб не забігати наперед, усю інформацію оголосимо на спеціальній прес-конференції, коли підпишемо усі контракти.

Ти не один раз казав, що не дуже хотів би зустрічатися з Гомесом, бо цей двобій нецікавий, ти його вже нокаутував... Це може якось вплинути на твоє психологічне налаштування?

У жодному разі! Психологічно я готовий. Єдине, я перед собою ставлю амбіційні цілі - аби двобій цікавив мене та телеглядачів. Таким може бути двобій проти Леннокса Льюїса. Або зустріч за об'єднання поясів і той титул, який залишився у Валуєва. Двобій проти Гомеса не на стільки цікавий, але якщо Всесвітня боксерська рада (WBC) зобов'язала мене захистити пояс проти цього боксера - я готовий на шляху до двобою проти Валуєва пройти Гомеса. Не хочу недооцінювати свого суперника. Я завжди казав, що Бог поцілував цього спортсмена, але, на превеликий жаль, він реалізував свій талант не у спортивному залі, а у місцях для розваг.

Кличко-старший: Змагання мають проходити у ринзі, а не у суді 
Кажуть, Гомес дуже сильно виріс за останній час. Як би Ви оцінили його рівень на сьогоднішній день?

Він дуже гарний та, як я вже казав, талановитий спортсмен. Він став чемпіоном світу у важкій вазі за однією з найпрестижніших версій - WBC. Він гідно займає місце претендента на чемпіонський титул. Я знаю, що він швидкий, рухливий, боксувати з ним непросто... Тим не менше, я готовий у перших раундах, а 98% боїв я закінчував достроково, зробити усе, аби суперник закінчив двобій на помості рингу у горизонтальному положенні. І бажано непритомним.

Наскільки вірогідно, що переможець двобою Кличко-Гомес може зустрітися з Олегом Маскаєвим?

Якщо брати до уваги, що за правилами WBC після обов'язкового захисту чемпіону дозволяють добровільний, то вірогідність зустрічі Кличко-Маскаєв мінімальна.

Як ти сам відреагував, що WBC може зробити Маскаєва обов'язковим претендентом на титул? 

Я до усієї інформації ставлюся без емоцій. Бажань дуже багато, але завжди треба знаходити компроміс між бажаннями та можливостями. Маскаєв явно програв Самуелю Пітеру. Самуель Пітер явно програв мені. Якщо продовжувати далі, то двобій з Маскаєвим не буде цікавим не для мене, не для глядачів.

Судячи з усього, Маскаєв виграв це право у суді.

Змагання мають проходити у ринзі, а не у суді. Те що відбувається у суді не цікавить вболівальників.

klitschko.com

Коментарі ()