Головне

Володимир Кличко перемагає Хасіма Рахмана у сьомому раунді ВІДЕО+ФОТО

14.12.2008 14:00 858 0
Володимир Кличко перемагає Хасіма Рахмана у сьомому раунді ВІДЕО+ФОТО

Володимир Кличко вкотре втер носа скептикам, які, пам'ятаючи поразку українця від нокаутера Корі Сандерса та нокдауни у бою проти Семюеля Пітера, говорили і писала про невміння українця битися проти "класичних" панчерів. Проте наш спортсмен довів: він не дарма вважається найсильнішим бійцем надважкого дивізіону і стоїть на порозі до того, щоб за правом посісти місце у когорті чемпіонів рівня Формана, Алі, Тайсона та Льюїса.

Перед боєм аналітики сходилися у думці, що Володимир обере традиційно зручно для себе дальню дистанцію бою і активно зустрічатиме противника джебом. Різнилися лише думки, чи зручна така дистанція нижчому і важчому Рахману, який, очікувано, мав більше рухатися рингом і шукати щастя в одиночному важкому пострілі у підборіддя українця.

Однак, бій продемонстрував протилежне: більший але легший українець легше відчував себе і у роботі ногами - проти огрядного Рахмана українець протиставив не тільки жорсткий лівий прямий назустріч і, регулярно, пряму двійку, але й постійне пересування у ринзі. Натомість американець на диво рідко вдавався до звичних для американської школи "пірнань" - уходів від ударів ухилами - а дуже часто приймав удари просто у блок.

На диво, Рахман не скористався давно відомою "хворобою" Володимира - невпевнених діях при активних атаках суперників. За відсутності швидкості ударів і маневреності це, схоже, могло бути єдиною зброєю американського боксеру.

Перший раунд боксери провели у обережній розвідці, не надто ризикуючи йти у серійні атаки. Рахман намагався підсідати під Кличка, Володимир пару разів спробував підключити правий прямий.

Уже з другого раунду Хасім Рахман почав клінчувати, однак зберігати все більш незручну для себе дальню дистанцію бою. Володимир спокійно вів бій, збиваючи атаки опонента джебом або йдучи від них і проводячи один за одним ліві прямі та прямі двійки. У третьому раунді Рахман майже на дві хвилини притисся до накатів у куті рингу і приймав атаки українця на блок, проте обережність нашого боксера не дозволили провести вирішальні удари. Кличко працював повністю на вибір - двійка прямих, лівий назустріч, правий крос крізь руку.

Наприкінці раунду Рахман відійшов від канатів і кинувся на Кличка, але його ударам явно не вистачало швидкості - Володимир легко відходив, дозволяючи супернику провалюватися за власними "важкими" руками.

Саме після цього раунду у куті Рахмана заговорили про те, щоб американець не розраховував на нокаут, а пробував перебоксувати Володимира. Хасім став активніше працювати у корпус, а на останній секунді четвертого раунду навіть зміг провести по дотичній правий боковий при входженні у клінч.

З п'ятого раунду перевага Кличка стала тотальною. Під час однієї з небагатьох своїх атак Рахман втратив рівновагу і затупцював перед Володимиром - тут би пробити двійку прямих назустріч, але схоже наш боксер не очікував на таку дитячу помилку суперника. Зрештою, після цього раунду прямі удари Кличка призвели до розсічення у Рахмана.

Шостий раунд розпочався нокдауном американця. Володимир ледь не вперше підключив бокові удари, і після пропущених на перших секундах трьох лівих підряд і правого прямого при падінні - Рахман опинився на настилі рингу. Рефері почав рахувати нокдаун, але боксер зумів підвести і продовжити бій. Хасім пішов у глухий блок у решту раунду витримував біля канатів важкі прямі і бокові серії українця. Одного разу американця врятували канати і клінч, іншого - гонг.

Кличко не став відкладати справу у довгий ящик і завершив бій у сьомому відрізку. Пряма двійка і серія бокових - і рефері зупинив бій і зарахував Хасіму Рахману технічний нокдаун. А Володимир Кличко відстояв титули чемпіона світу за версіями WBO, IBF та IBO.

Раунд 6 - нокдаун

Раунд 1

Раунд 2 та 3

Раунд 4 та 5

Раунд 6 та 7

Коментарі ()