Головне

"Бій – це видовище"

12.12.2008 14:17 336 0
"Бій – це видовище"

- Чому ваш вибір пав саме на Рахмана?

- Після того, як Алєксандр Повєткін отримав травму, наша команда провела переговори з можливими офіційними претендентами. У підсумку ми погодилися з командою Хасіма Рахмана.

- За якими критеріями відбирався суперник?

- У нього найкращий вік для суперважкої ваги - 36 років. Як боксера його знає весь світ: у нього багатий досвід. Більш того, Рахман - колишній чемпіон світу, і він двічі вигравав титул.

- Чи є принципова відмінність у підготовці до бою з Повєткіним і Рахманом?

- На тренуваннях перед боєм головне - змоделювати всі ситуації, які можуть виникнути на ринзі. У кожного суперника свої особливості, їх і треба враховувати при розробці стратегії і тактики ведення бою. Більшого сказати, на жаль, не можу - будь-яка інформація дуже важлива в таборі суперника.

- Чи легко було підібрати спаринг-партнерів перед боєм з Рахманом?

- Підбирати спаринг-партнеров завжди важко, цього разу спаринг-партнерами виступали як професійні боксери, так і боксери-любителі.

- Сім років тому Хасім Рахман нокаутував самого Леннокса Люіса, але сьогодні багато хто вважає, що якщо не відбудеться дива, то на ринзі Манхейма перед вами не повинно виникнути нерозв'язних проблем.

Напевне, у кар'єрі будь-якого боксера є моменти, коли починають говорити "Його час пройшов", а цей боксер виходить на ринг і викладається на всі сто відсотків. Не можна недооцінювати суперника. Треба оцінювати супротивника, коли він стоїть у кутку ринга, коли ви знаходитеся один напроти одного, а за вами спостерігають мільйони людей, перед якими ви відчуваєте відповідальність.

- Ви нещадавно заявили, що майбутня зустріч буде видовищем. Не побоюєтеся давати подібні коментарі напередодні бою?

- Будь-який бій - це видовище, а тим більше бій між чемпіонами. У мене буде серйозний суперник, який нокаутував самого Леннокса Люіса. Мені доведеться захищати свої титули чемпіона світу за трьома версіями, і я впевнений, що вболівальники надовго запам'ятають цей поєдинок.

- Існували побоювання, що в умовах світової фінансової кризи складно буде продати квитки на бій. Так чи буде заповнена арена в Манхеймі?

- Звичайно, криза доторкнулася всіх, і люди стали уважніше планувати свої витрати. Але, наскільки мені відомо, із заповненням арени немає проблем, як і з трансляцією поєдинку в більш ніж ста країнах світу.

- Крім того, нещодавно на бій було продано декілька квитків на добродійному аукционі за кругленьку суму.

- Такі аукциони - можливість спроможним людям допомогти ближнім. Спочатку ми з братом виставили на аукцион два квитки, але неабиякі торги привели до того, що три учасники разом запропонували 190,5 тисячі доларів. На знак подяки ми подарували переможцям ще чотири квитки. А від себе я вирішив зробити особливий подарунок - це будуть рукавички, у яких я вийду в ринг проти Хасіма Рахмана. І я зроблю все можливе, щоб це були рукавички чемпіона.

- Особисто ви вже почали економити в умовах фінансової нестабільності в світі?

- Криза доторкнулася всіх. В Україні його тільки починають відчувати, а пік припаде на січень-березень.

- Можете порадити, як гідно тримати удар?

- Але у жодному випадку не можна піддаватися відчаю і паніці. Добре, що у складні хвилини і за будь-яких обставин ми можемо розраховувати на себе і на своїх близьких.

- Глядачі звикли, що під час проведення бою поряд з вами завжди знаходиться Віталій. А батьки їздять до вас на бій?

- Батьки не їздять. Після бою ми завжди здзвонюємося з ними і переконуємо, що хвилюватися нема про що. Традиційно мене підтримує брат, і цей раз не стане виключенням.

Коментарі ()