Головне

Дмитро Сосновський: АІВА - це неадекватна федерація, яка поводиться аморально

12.12.2008 13:22 738 0
Дмитро Сосновський, головний тренер збірної України з боксу, вважає, що АІВА не мала жодного права позбавляти Василя Ломаченка кубку Вала Баркера. Про це він повідомив у коментарі "Чемпіону".

"Я перший раз чую! Василя позбавили кубка Баркера? Це абсурдна ситуація - Василь Ломаченко офіційно травмований, у нього є відповідний висновок лікарів. АІВА щось вигадує", - сказав тренер.

За його інформацією, Ломаченко проходив обстеження у Німеччині, де була виявлена травма руки. "Як він хворий може виходити на ринг? Виходити і програвати?" - риторично питає Сосновський.

За словами тренера, Ломаченко поїхав у Москву якраз, щоб порадитися зі спеціалістами і щоб йому вручили кубок Вала Баркера. "Це абсурдна ситуація", - додає фахівець.

"Ще раз підкреслю - всесвітня федерація боксу не є спеціалістами. Вони не мала права це робити, адже Василь є олімпійським чемпіоном, і саме на Олімпіаді йому мали вручити Кубок Баркера. До чого тут Кубок Світу?" - Сосновський.

На його думку, Ломаченко має повне право пропускати змагання, подібні до Кубку світу у Москві. "Нехай порахують скільки олімпійських призерів не виступають на таких змаганнях", - каже тренер збірної.  

За його словами, "керівництво АІВА вкотре проявляє свою безпорадність, адже не вони обирали Ломаченка кращим".

"Кращим Василя обрав виконком, яке вони мають право не вручати нашому боксеру Кубок Баркера?", - наголошує Дмитро Сосновський.

"АІВА поводиться аморально. Це неадекватна федерація, з ними неможливо співпрацювати. Я дивуюся, як така безвідповідальна, безграмотна команда може керувати всесвітнім боксом. Вони самі підривають свій авторитет. Виходить, що люди бачили бої Ломаченка і приймали рішення, що він кращий боксер, - а АІВА взяли і скасували. А хто вони такі?", - додає тренер.

Коментарі ()