Головне

Сергій Дзинзирук хоче бою з Даніелем Сантосом

05.11.2008 19:06 289 0
У минулі вихідні чемпіон WBO у першій середній вазі українець Сергій Дзинзирук вкотре успішно захистив свій титул.

Сергій одноголосним рішенням суддів переміг небезпечного колумбійського боксера Хоеля Хуліо, що був обов'язковим претендентом на титул.

У інтерв'ю "Коммерсанту" чемпіон розповів про свій поєдинок проти колумбійця, а також про свої подальші плани.

Зокрема Дзинзирук відзначив ударну потужність колумбійця і порівняв цей поєдинок зі своїм боєм проти Даніеля Сантоса, що приніс йому чемпіонський титул.

"Це другий опонент, битися з яким мені було по-справжньому цікаво - зізнався український боксер. - Такого азарту я не відчував вже давно. Раніше таким же небезпечним і непередбачуваним був пуерторіканець Даніель Сантос, перемігши якого наприкінці 2005 року, я завоював титул чемпіона світу".

Початок поєдинку склався не на користь чемпіона, проте правильна підготовка до суперника зіграла свою роль. "Коли ми з моїм тренером Міхаелем Тіммом вибирали тактику на поєдинок, то, безперечно, враховували фізичні можливості Хоеля Хуліо - розповів Дзинзирук.

Ми подивилися багато його попередніх боїв і переконалися, що він намагається нокаутувати суперників у стартових раундах. Ми чекали, що на початку поєдинку мені доведеться витримати жорстокий натиск. Так і вийшло - колумбієць викинув безліч ударів, а головним моїм завданням було не стільки контратакувати, скільки витримати тиск.

У колумбійця всі удари потужні і важкі. Що поробиш, у боксі не буває так, що б'єш лише ти. Пропускати теж доводиться, а справжній чемпіон зобов'язаний уміти тримати удар. Думаю, я довів, що повалити мене непросто".

Цей поєдинок Дзинзирука транслювався американським телеканалом ESPN, і очевидно, що перемога нокаутом могла б справити більше враження на заокеанську публіку і промоутерів, проте, за словами чемпіона, він не зважився піти на ризик у кінцівці бою.

"Коли я заволодів перевагою, то перед останніми раундами налаштовував себе на агресивніший бій. Намагався збільшити натиск і бити точніше - сказав українець. - Але перебудуватися було важко. Шанс добити суперника, можливо, був, але у вирішальний момент я десь приховано прибирав руку, був обережним. Втім, може, і правильно робив, адже коли Хуліо у 12-м раунді влучав, ці удари були для мене відчутними. Якби я розкрився, міг сам бути нокаутованим".

Дзинзирук не захотів розкривати суму свого гонорару за цей поєдинок, проте 32-летній чемпіон відзначив, що хотів би проводити вигідніші з фінансового боку бої і готовий для цього відправитися у США і зустрітися в об'єднувальному поєдинку з Даніелем Сантосом, який зараз володіє титулом WBO у першій середній вазі, пише allboxing.ru.

"Відповім без конкретних цифр. Наразі влаштовує, але завжди хочеться більшого - сказав Дзинзирук. - Можливо, наступний бій буде привабливішим в матеріальному плані. Наприклад, можливо проведення об'єднувального бою проти Даніеля Сантоса, який зараз володіє чемпіонським поясом за версією WBA. Може бути і так, що наступний захист титулу проведу в США. Мій бій з Хуліо дивилася безліч американських боксерських менеджерів. Сподіваюся, як боєць, я їх зацікавив".

Коментарі ()