Головне

Віталій Кличко: Астрономічні суми повернуть Льюіса на ринг

22.10.2008 17:54 802 0
Віталій Кличко: Астрономічні суми повернуть Льюіса на ринг
Чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі Віталій Кличко у інтерв'ю "Факты и комментарии" розповів про те, що не зустрічатиметься на рингу з братом Володимиром, про поєдинок з Семюелом Пітером, та про матч-реванш з Ленноксом Льюісом.

Про поєдинок з братом Володимиром:

Мірятися силами з Володею не буду. Ми ніколи не билися і цього робити не будемо. Є у вас людина, яку ви дуже поважаєте, цінуєте, з якою провели велику частину життя? Ну, скажімо, з батьком або мамою боксувати зможете? Зможете ударити рідну людину по обличчю?

Про матч-реванш з Льюісом:

Знаю, що зараз на нього посипалися дуже великі фінансові пропозиції. Адже для Льюіса головним є не повернення в ринг, щоб довести, що він найсильніший, він це вже демонстрував, а гроші. Думаю, астрономічні суми, які йому пропонуються, зіграють свою роль, і він таки вернеться.

Фото АР
Про поєдинок з Пітером:

Я боксував проти 28-річного спортсмена, який набагато сильніше за мене фізично. Я попросту перехитрив, обіграв його, завдяки досвіду: не нервував і був зосереджений на поєдинку. А Семюел Пітер із самого початку не зміг впоратися зі своїми емоціями, дуже переживав. Це ще на зважуванні було видно. Дуже задоволений, що не пропустив жодного удару в поєдинку. Інакше мені б довелося несолодко. Сила удару у Семюела така, що може слона з ніг збити. Одного його удар довівся мені по корпусу, так ребра ще досі поболюють.

Про підготовку до боїв:

Найгірше, що може трапитися, це коли за день до бою думаєш про свого суперника. Замість того, щоб відпочити, виспатися, зосередитися, концентруватися.

Пам'ятаю, коли ще лише починав займатися спортом, за тиждень до поєдинку дуже хвилювався, все переживав і думав, як боксуватиму. Думати не варто, коли ти вже готовий, розроблена тактика. Я можу навіть за декілька годин до бою вдень лягти і годинку поспати. Найголовніше, щоб нервова система не давала збою, а працювала, як хороший швейцарський годинник.

Але один з найголовніших компонентів в професійному боксі - досвід. Без нього неможливо перемогти. І тому Леннокс Льюіс, Формен, Фрезер, Алі свої кращі поєдинки показували, коли їм було за 30.

Коментарі ()