Головне

Віталій Кличко: "Цікавлять бої тільки проти Валуєва та Льюіса"

15.10.2008 18:46 676 0
Віталій Кличко: "Цікавлять бої тільки проти Валуєва та Льюіса"

- Якщо хтось заявляє, що може побити мене, то нехай візьме кілька порад у Семюеля Пітера. Той із задоволенням зможе порадити, як це зробити. Що не казали б, а я прийшов до вас сьогодні з перемогою, з тим поясом, який обіцяв повернути і яким свого часу володіли Алі, Тайсон, Льюіс, Форман, Фрезер. Я щасливий зробити те, що я хотів. Ніколи ще двоє братів не були одночасно чемпіонами у суперважкій категорії. Приємно зробити те, що до тебе ще ніхто не робив.

Слово "перемога" для мене дуже багато означає. Це дуже важливе слово. Це відчуття гордості за себе, за свою країну. Ніколи не зможу передати словами, коли лунає український гімн, піднімається український прапор, і цією перемогою пишається вся країна.Дуже приємно, коли українські спортсмени завойовують олімпійське золото, коли наші футболісти перемагають.

Я хотів би сказати щодо наступного поєдинку. Я звик перемагати. А цю перемогу здобуває ціла команда. Якщо буде наступний поєдинок, то це буде рішення всієї моєї команди. Хоча ти виходиш на ринг один, то за тобою стоїть не одна людина.

- Ви говорили, що хочете матчу-реваншу з Ленноксом Льюісом. Ваша команда вже розпочала перемови?

- Я не знаю точно зараз, чи продовжуватиму кар'єру боксера. У кожній справі має бути мотивація. Просто відстоювати титул проти молодих я не хочу. Якщо я боксуватиму, то це будуть бої з куражем, мотивацію довести, що ти сильніший. Багато експертів не знають точно, хто тоді переміг. Якщо Льюіс захоче провести цей бій, то я дам йому такий шанс. Дон Кінг уже знайшов ту суму (45 мільйонів доларів), через яку Льюіс може повернутися.

- Що Ви можете відповісти скептикам, які кажуть, що бій був договірним?

- Я не можу вам зараз продемонструвати свої розпухлі руки. Набряки вже зійшли. Це була б гарна відповідь на те, чи бій був договірним. Я дивився на свої руки і запитував себе: "А як же виглядає обличчя Пітера?" Думаю тільки дуже скептичні та далекі від боксу люди можуть таке стверджувати.

- Є два боксери, з якими Ви ще не закінчили: Маскаєв і Рахман. Є бажання розставити всі крапки на "і"?

- Зустрічатися з ними для мене немає сенсу. Це крок назад. От поєдинок проти Льюісу був би цікавим. На даний момент у Кличків чотири пояси. Є ще один у Валуєва. Цей бій також був би дуже цікавим. Коли це буде? Час покаже.

- Що Ви сказати Пітеру після бою, коли підійшли у його кут? Як пройшла Ваша емоційно підготовка до бою?

- Цей поєдинок був авантюрою з мого боку. Майже чотири роки паузи, три важці операції. І відразу бій за звання чемпіона світу. Багато експертів не рекомендували мені це робити, але точно знав, у якому стані я перебував і свої. Якби я програв у цьому поєдинку, я б втратив усю спортивну славу. І це був би мій кінець. Але я пішов на цей ризик, бо я знав, що сильніший за Пітера. Я пообіцяв і повернувся.

Я подякував Пітеру за бій. Не кожен може витримати таку кількість ударів. У другому раунді я навіть перелякався. Я провів серію із завершальним правим кросом у висок і будь-який інший суперник впав би, а Пітер стояв. Я запитав себе: "Як же я маю його бити, щоб він впав?" Менеджеру Пітера я порадив вести себе стриманіше, адже той перед боєм був некоректним.

- Дон Кінг уже запропонував Льюісу суму за можливий бій між вами. Чи пропонував Вам Кінг якийсь гонорар?

- Дон Кінг запропонував таку ж суму, як і супернику.

- Якщо не вдасться домовитися ні з Валуєвим, ні з Льюісом, то залишитеся Ви у боксі і відстоюватимете титул, чи ні?

- Я не збираюся бити рекорди Формана, який був чемпіоном до 45 років. Якщо буде мотивація, то я буду відстоювати титул. Я досягнув того, що хотів. У нас ще є мета зібрати усі пояси, тому побачимо.

- Хто битиметься з Кличків з Валуєвим?

- Ми розіграємо це на пальцям (сміється).

- Якщо Вам запропонують провести бій у Нью-Йорку, то це буде достатньою мотивацією?

- Ні, такої мотивації у мене немає. А от є мотивацію провести бій у Києві. Але так, як у нас немає відповідного палацу, то можна було б провести бій на відкритому повітрі - на стадіоні "Динамо", наприклад.

Коментарі ()