Головне

У Чагаєва немає шансів проти Кличків, - Сидоренко

13.10.2008 20:41 613 0

Віталій Кличко втер носа скептикам. Його повернення в ринг завершилося тріумфом. Українець у поєдинку з нігерійцем Семюелем Пітером виглядав дуже переконливо, влаштував у рингу справжнє побиття суперника. На 9-й раунд штаб Пітера прийняв рішення відмовитися від бою. Чимало експертів вважали нігерійця однією з найпомітніших фігур у суперважкій вазі. А після його фіаско всі говорять про беззаперечне домінування братів Кличків.

Впродовж бою Віталій Кличко тримав суперника на дистанції, хоча при цьому в нього були опущені руки. Але Семюель Пітер ані швидкістю рухів, ані маневреністю не вирізнявся. Хоча нігерієць спортивну кар'єру розпочинав із футболу, а вже потім подався в бокс. "Віталій Кличко завжди боксує з опущеними руками, це, так би мовити, його фішка, - поділився з "Львівською газетою" власними міркуваннями колишній чемпіон світу за версією WBA Володимир Сидоренко. - Взагалі Віталій грамотно побудував бій, у Пітера не було жодного шансу на успіх". 

Із кожним раундом "нігерійський жах" усе більше запливав і все менше реагував на рухи Віталія та його удари. А коли після восьмої трихвилинки в залі знову оголосили рахунок суддівських записок, секунданти Пітера викинули на ринг рушник. "Щиро кажучи, я і до бою не сумнівався в перемозі Кличка-старшого, - каже Володимир Сидоренко. - Пітер ще не боксував із суперниками, з якими доводилося мірятися силами нашому землякові. Впродовж кар'єри Віталій жодного разу не програв. Одного разу він відмовився від продовження бою через травму плеча, а в поєдинку з легендарним Льюїсом лікарі заборонили українцеві боксувати через розсічення брови. А в нокдаун його відправити ніхто не зміг. Натомість Пітера тричі відправляв на долівку рингу Макклайн, якого вже давно ніхто до фаворитів суперважкого дивізіону не зараховує".  

Відтак у руках братів Кличків три пояси: за версіями WBC, WBO та IBF. Залишається лише пас найстарішої і найвпливовішої організації - WBA. Чемпіоном за цією версією є узбек Руслан Чагаєв, а тимчасовим - росіянин Ніколай Валуєв. "Мені дуже хотілося б побачити бій Віталія Кличка з Ніколаєм Валуєвим, - каже Володимир Сидоренко. - Росіянин завдяки власним габаритам є колоритним боксером, а тому це протистояння було б видовищним. Проте не вважаю Валуєва серйозним опонентом для братів Кличків. Узагалі складається враження, що найближчим часом у суперважкій вазі домінуватимуть наші земляки. Не бачу для них гідних суперників. При всій повазі до Руслана Чагаєва, з яким я товаришую, в нього не багато шансів на перемогу в поєдинку з Віталієм чи Володимиром".

Коментарі ()